Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, 2018'e derece 18 bilyon teklik envestisman yapacaklarını belirterek, 'Söz konusu yatırımlar nedeniyle aracısız ve bilvasıta adına sektörde 175 bin insana ek istihdam imkanı sağlanacak.' dedi.

Kuruöz, düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, Turkcell adına 4,5G'de iddialı olduklarını ve ayırt yaratacaklarını anlatım ederek, 1 Nisan'dan sonradan hareketli iletişimde en faziletli hızı ve kapasiteyi cerrah adına kendilerinin vereceğini söyledi. Operatörler ortada Turkcell'in bahis konusu farkı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kabilinden güzeşte sene meydana getirilen ihalede aldığı spektrumla sağlayacağını dile getiren Kuruöz, '1,6 bilyon ekü ile ihalede en faziletli ücreti ödedik, spektrumun doğrusu bandın yüzdelik 47'sini aldık, geriye kalanını da rakiplerimiz bulunan operatörler aldı.' sanarak konuştu.

4,5G teknolojisini otobandaki şeritlere benzeten, otobanda çabuk gidebilmek düşüncesince otomobilin motorunun da çelimli olması icap ettiğini dile getiren Kuruöz, nedeniyle 4,5G'de hızı belirleyen öteki noktanın cihazlar bulunduğunu bildirdi. Dijitalleşen Türkiye'ye baş döndürücü iri yardım sağlayacaklarını anlatım fail Kuruöz, 'Geniş çeşitlilik bizde bulunduğu düşüncesince Turkcell kullanıcıları hâlâ açık dataya erbap olacak. Kapasite adına baktığımızda kılıç bu talepleri, çabuk karşılayacağız' dedi.

Kuruöz, 2 GB'lık birlikte videonun 3G'de 780 saniyede indirilebildiğini, 4,5G'de ise 54 saniyede indirileceğini kaydederek, '4,5G'ye güzeşte kullanıcılar paketlerini bire birlikte fiyata kullanmaya bitmeme edecekler. Turkcell'in paket ve tarifelerinde bindirim olmayacak. 4,5G'de paha farkı ve kota sıkıntısı olmayacak. Tarifeler kelimesi kelimesine bitmeme edecek. Kota dair da başağrısı olmayacak, ayrıca Turkcell'in 4,5G lansmanı çağında kullanıcılara hususi sürprizleri olacak.' bilgisini verdi.

Kaynak: AA