10 Ekim katliamı davasında IŞİD yöneticiliği suçundan 18 yıl hapse çarptırılan Erman Ekici, insanlığa karşı suç ve 100 kişiyi öldürmek suçlarından hakim karşısına çıktı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya getirilen tutuklu sanık Ekici'nin çevresinde etten duvar örüldü. Türkiye'de ilk kez bir kişi, insanlığa karşı suç işlemekten hakim karşısına çıkmış oldu.

Müştekilerin kimlik tespiti sırasında Hatice Çevik'in adı okundu. Salondaki izleyiciler, “Dün tutuklandı” dedi. Suruç Belediye Eş Başkanı olan Çevik, önce görevden alınmış, önceki gün de tutuklanmıştı. Çevik, katliamda kızını ve eşinin kardeşini kaybetmiş, patlamada yaralanmıştı.

Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı

Ekici'nin davası, arasında İlhami Balı'nın bulunduğu 16 firari Gar sanığının dosyası ile birleştirilmişti.

Erman Ekici, savunmasında şunları kaydetti:

“Bu iddianame, diğer iddianamenin kopya yapıştır şeklidir. Sadece iki sayfa benimle ilgilidir. Savcının iddialarından başka bir şey yoktur. Türkiye'de terörist elebaşlarına açılmayan dava bana açıldı. Benim hücre evlerine giriş çıkış görüntülerim çıkmadı. Kurban seçildim. Yunus Durmaz ile 2013'ten sonra görüşmem yok.

Ebu Talha hiç araştırılmadı. Gaziantepli Ebu Talha İçişleri Bakanlığı tarafından aranıyor. Ama olay bana yıkıldı. Bu kişi, Talip Akkurt. 1.5 milyon TL başına ödül konuldu. Ebu Talha ismi ile aranıyor."

http://www.cumhuriyet.com.tr/