HATAY - Salim Taş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençlerin sosyal uyumlarının sağlanabilmesi için Türk gençleri el ele verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunca (UNICEF) hazırlanan ''Ver Elini Kardeşim'' projesi kapsamında Türk ve Suriyeli gençler sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunuyor.

Türkiye'de misafir edilen Suriyeli gençlerin Türk gençleriyle kaynaşmalarının ve sosyal uyum içinde olmalarının sağlamasını amaçlayan proje çerçevesinde, gençler için dil, resim, müzik, el sanatları gibi çeşitli kursların yanı sıra gezi, yemek ve sportif faaliyetler düzenleniyor.

Antakya Gençlik Merkezi Gençlik Lideri ve Hatay Proje Sorumlusu İhsan Ağca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ver Elini Kardeşim" sosyal uyum projesinin 1,5 ay önce başladığını ve Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları Türkiye'nin 16 ilinde yürütüldüğünü belirtti.

Hatay'da Türk ve Suriyeli 300 öğrencinin projede yer aldığını ifade eden Ağca, şöyle konuştu:

''Gençler arasında kardeşliğin ve dayanışmanın oluşmasını sağlamak istiyoruz. Bu amaçla çeşitli sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. İstedikleri alanda ihtiyaçları doğrultusunda arkadaşlarımıza kurslar açıyoruz. Türk gençlerine Arapça ve Osmanlıca dil kursları, Suriyeli kardeşlerimize de Türkçe kursları açıyoruz. Amacımız gençlerin bir şeyler yapabilme becerilerini geliştirmek ve birbirlerine olan saygılarını artırmaktır. Önümüzdeki yıl aralık ayına kadar devam edecek projeyle Hatay'da 15-20 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz."

Gençler memnun

Öğrenci Alperen Dönmez, proje sayesinde Suriyeli arkadaşlarını daha iyi tanıma ve içerinde bulundukları sıkıntıları tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Suriyeli Semir İdris de Türkiye'de kendilerini kendi ülkelerindeymiş gibi hissettiklerini belirterek, "İnşallah ülkemizde savaş biter ve ülkemize döneriz. Türk kardeşlerimiz de bizi ülkemizde ziyaret ederler. Herkese çok teşekkür ediyorum.'' dedi.


Kaynak: AA