ERBİL

Türk Kızılayı, Irak'ta terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Musul'un Telyare köyünde 2 bin 500 kişiye gıda, giysi ve battaniye dağıttı.

Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Delegasyonu Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar hiçbir yardım kuruluşunun gitmediği Telyare köyüne ulaşarak ihtiyaç sahibi 2 bin 500 kişiye gıda, giysi ve battaniye dağıttıklarını belirtti.

Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana toplam 70 bin kişiye insani yardımda bulunduklarını aktaran Lostar, DEAŞ'tan kurtarılan yerleşim yerleri ve kamplarda binlerce sığınmacıya gıda, kıyafet, battaniye, uyku tulumu, temizlik malzemesi, çocuk bezi, mama, yatak ve çadır yardımında bulunduklarını ifade etti.

Lostar, bu yardımların yanı sıra Erbil'de Türk Kızılayına ait fırında ürettikleri günlük 5 bin sıcak ekmeği Hasanşam ve Hazır Çadır kamplarında kalan sığınmacılara dağıttıkları bilgisini paylaştı. Lostar ayrıca, Musul'daki çatışmalarda yaralanan ve Erbil'deki hastanelerde tedavi gören 50 kişiye kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi.

Şafak Lostar , Türk Kızılayı ekiplerinin Erbil’deki lojistik merkezinde sığınmacı aileler için gıda, kıyafet ve battaniye paketleri hazırladığını ve dağıttığını kaydetti.

Muhabir: Salih Bilici

Kaynak: AA