İSTANBUL - HANDAN GÜNEŞ/YELDA ÖZTAŞ KÜÇÜKDENİZ

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de özellikle sanayi sektörüne yatırım yapmak üzere Katar'ın en büyük 5 ailesinden biriyle Doha merkezli AzureMana adı altında yeni bir şirket ve yatırım fonu kurduklarını hatırlattı.

Kurulan şirketin yüzde 51'inin Katarlı aileye, yüzde 49'unun da Azure Grup olarak kendilerine ait olduğunu anlatan Gül, Katar'da büyük bir arazi üzerinde 250 tane fabrika kurulumu için devletin ihale açtığını ve 9 bin başvuru yapıldığını söyledi. Gül, Türkiye'deki iş adamlarını, yatırım yapmaları için Katar'a götürmek istediklerini ifade etti.

Katar hükümetinin projenin büyük bir kısmını fonladığını belirten Gül, Türk yatırımcının çok büyük maliyeti olmayacağını, sektöründe iyi, başarılı olan insanları oraya götüreceklerini kaydetti.

"Bütçemizin belli bir kısmını Türkiye'de yatırıma harcamak istiyoruz"

Erkan Gül, Katar'dan büyük bir heyetin emlak fuarı için İstanbul'da bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'de ortak işler yapabilecekleri iyi bir emlak şirketi baktıklarını, bu kapsamda emlak şirketini satın alabilecekleri gibi ortaklık da kurabileceklerini bildirdi.

Gül, şu anda Premier Gayrimenkul ve Rozz Gayrimenkul ile görüştüklerini, bu şirketlerden birisi ile ciddi yatırım ilişkisine gireceklerini söyledi.

Yeni firma kurmaktansa mevcut olan üzerinden yürümenin daha kolay olduğunu ifade eden Gül, bilmedikleri bir pazara yeni olarak girmektense onun yerine tecrübeli olan birisi ile çalışmanın kendileri için daha rahat olacağını kaydetti.

Türkiye'de gayrimenkulün çok hızlı büyüdüğünü vurgulayan Gül, yapmak istedikleri yatırımlara ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

"Sektörün 6-7 yıl daha böyle devam edeceğini hesaplıyoruz. O yüzden bütçemizin belli bir kısmını Türkiye'de yatırıma harcamak istiyoruz. Hükümetimiz de gayrimenkul sektörünü canlandırmak ve sürekliliğini devam ettirmek istiyor. Katar'daki ortaklarımız da Türkiye'de yatırım yapmayı arzu ediyor. Gayrimenkul için Türkiye'ye şu anda bütçemizden yaklaşık 1 milyar dolarlık bir kaynak ayıracağız. Projeye 2018'in başı itibarıyla başlıyoruz. Kalan paramızı da sanayide değerlendireceğiz."

"TürKiye, yatırım yapılacak ve mal alınacak birinci ülke"

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gül, Katarlı ortaklarının Türkiye'ye yatırım yapmak istediğini ve çekimser davranmadığını söyledi.

Katar hükümetinin, Katar'daki bütün büyük ailelere "Türkiye, bizim için yatırım yapılacak ve mal alınacak birinci ülkedir" dediğini, bu yüzden Katar hükümetinin teşvikleriyle ailelerin Türkiye'ye yatırım yaptığını ifade eden Gül, Katarlı yatırımcıların Türkiye'de büyük bir gelecek gördüğünü, Türkiye'nin coğrafi açıdan etrafındaki diğer ülkelere göre çok güçlü olduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Kaynak: AA