TAHRAN

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kültür ve turizmin gelişmesinin güvenlik ve istikrarla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.

Bakan Ünal, İran'daki temasları kapsamında başkent Tahran'da İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ünal, "Bölgesel gelişme açısından güvenlik ve istikrarın önemi, terörün her türlüsüne karşı olma ve birlikte mücadele etmemiz gerekliliği üzerinde durduk. Kültür ve turizmin gelişmesi şiddet ve terörün değil, güvenlik ve istikrarın olmasını gerektiriyor. Bunun için 'bölgemizdeki emniyet ve istikrarı sağlamak açısından Türkiye ve İran birlikte neler yapabiliriz?' konularını görüştük." dedi.

Uçak seferlerinin artırılması konusu

İran İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Vaizi de konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'ın İran ziyaretinin önemini dile getirdi. Vaizi, Türkiye ve İran arasında bir süredir gündemde olan "uçak seferlerinin artırılması" konusunda da anlaştıklarını belirtti.

Vaizi, daha önce iki ülke arasında kültür ve turizm alanında iş birliğini geliştirmek için bazı anlaşmalar imzalandığını hatırlatarak, "İki ülke de bölgedeki istikrar ve barışın sağlanması konularının altını çizmektedir. Bölgede istikrarın sağlanmasının turizm faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlayacağı ortak fikrine sahiptir. İran ve Türkiye bölge ve İslam dünyasının iki büyük ülkesidir. Biz daha yakın iş birliği sağlayabilir ve İslamın gerçek yüzünü Batı dünyasına tanıtabiliriz. Her iki ülke aşırılık, tekfircilik ve terörizme karşıdır. Ortak turizm iş birliği paketleri konusunda varılan anlaşma önemlidir." diye konuştu.

Kaynak: AA