İSTANBUL

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'ndan (TÜRGEV) yapılan açıklamaya göre, yaz aylarında 204 öğrenci yüzde 100 burslu olarak dil eğitimine gönderildi. Bunun yanı sıra İstanbul dışında yaşayan ya da okuyan öğrencilere birbirinden farklı platform çalışmaları ile eğitimlerine destek verildi.

Başvuruları "dilbursu.com" sitesinden alan TÜRGEV, ön eleme için başvuran öğrencilere online olarak İngilizce sınavı yaptı. Ön eleme sınavının ardından yeterli puanı olan öğrenciler mülakata alındı. Mülakatta başarı gösteren 204 öğrenci Malezya'ya gitmeye hak kazandı. Öğrencilerin uçak masraflarından konaklamalarına, Malezya'da kaldıkları süre boyunca yapılan gezilerden dil okullarına kadar her türlü masrafı karşılayan TÜRGEV, gençlerin dil eğitimiyle artı bir değer kazanmalarını hedefledi.

TÜRGEV ve Albukhary Vakfı tarafından Malezya'da düzenlenen İngilizce eğitim programı kapsamında, hem yabancı dil gelişimi konusunda destek verilmesi hem de ülkeler arası kültürel etkileşimin arttırılması amacıyla Türkiye'den 204 öğrenci Malezya'da dil eğitimi aldı. Yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimiyle haftalık 45 saat dil eğitimi alan öğrenciler, boş günlerini de Malezya bölgesinde düzenledikleri gezilerle değerlendirdi.

Platform çalışmalarıyla öğrenciler uygulamalı öğreniyor

Mimarlık Platformu öğrencileri de yaz tatillerinde Vezneciler Gençlik Merkezinin şantiyesinde çalışarak fikirlerini paylaştı. Yurtlarda duyurusu yapılarak gönüllülerin belirlenmesiyle bir araya gelen ekip, ağustos ayı boyunca Vezneciler'de mimar Fehmi Bilge eşliğinde projeyi yakından inceleme ve değerlendirme fırsatı yakaladı. Öğrencilerin projede değişiklik taleplerinin değerlendirilmesinin ardından gerekli düzenlemeler projeye dahil edildi. 9 yurtta 13 öğrencinin katılımıyla düzenlenen platform çalışması, öğrencilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve tecrübeyi kazanmalarını sağladı.

Muhabir: Emin İleri

Kaynak: AA