AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 1100 akademisyenin imzaladığı bildiri ile ilgili görüşleri şu şekilde; 

''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için hukuk devletinin gerektirdiği şekilde terörle mücadele ediyor. PKK terör örgütü, şehirlerde çukurlar kazarak bu çukurlara bombalar dolduruyor. Askerimizi, polisimizi şehit ediyor, sivillerin canına kıyıyor. 

Hastaneleri okulları bombalayıp, ambulansları tarıyor. Bilimle uğraşan akademisyenlerin, insanlığa kast eden bu örgütün karşısında durması gerekiyor. Ama ne yazık ki bu akademisyenler örgütü aklayıp adeta onların diliyle konuşup, devleti mahkûm eden bir dil kullanıyorlar.

Onca insanımız PKK tarafından öldürülüyorken, PKK şehirleri yaşanmaz hale getiriyorken bu akademisyenler bunlara neden ses çıkarmıyorlar? Neden milletin dilini kullanmıyorlar? 

Akademik ahlâk dedikleri şey bu mu? Akademik ahlâk devlet düşmanlığı yapıp PKK diliyle konuşmak mıdır? Terörü meşru göstermek midir? Akademisyenlerin bu bildirisi, adeta Kandil’in bildirilerinin akademik versiyonundan başka bir şey değildir. Bildiriyi, şiddete, katliama karşı oldukları için imzaladıklarını söylemişler ama bu bildirinin ruhu teröre göz kırpmaktır.

Terör nereden gelirse gelsin, karşı çıkılmalıdır, lanetlenmelidir. Akademisyenlerin bildirisinden sadece bir gün sonra Sultanahmet’te bir terör saldırısı daha yaşadık. Bu saldırılar karşısında toplum olarak daha fazla bütünleşip bir arada durmamız gerekirken ne yazık ki bu bildiri ile toplum ayrıştırılıyor"

Kaynak: HABER7.COM