Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 12 kişinin şehadet haberleri ailelerine ulaştı. Şehit ailelerinin evlerine Türk bayrakları asılırken aileler büyük acı yaşadı.

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düşen helikopterde şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci'nin, Hürriyet Mahallesi'ndeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Yetkililer, baba Ejder ve anne Dilber Kilci'ye acı haberi verdi.

Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı. Eve, Türk bayrağı asıldı.

Şehit Kilci'nin, 4 kardeşin üçüncüsü ve bekar olduğu öğrenildi.

Şehit Güdendede Ağrı’da görev yapıyordu

Azam Güdendede'nin (25), merkez Karatay ilçesi Sedirler Mahallesi'ndeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı.

Yetkililer, baba Muzaffer ile anne Rukiye Güdendede'ye acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı.

Bekar olan şehit Azam Güdendede'nin 2 kardeşinin bulunduğu, kardeşlerinin birinin de polis olduğu ve Ağrı'da görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin Tunceli'deki görev süresinin bitmesine 2 ay kaldığı belirtildi.

Şehit Hakim 5 ay önce göreve başlamıştı

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 29 yaşındaki hakim Onur Alan'ın, 5 ay önce mesleğine başladığı öğrenildi.

Alan'ın, hakimlik stajını tamamladıktan sonra 8 Kasım 2016'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törende kura çektiği öğrenildi.

Kura sonucu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) ilk görev yeri olan Tunceli'nin Ovacık ilçesine ataması yapılan Alan'ın burada görevine başladığı belirtildi. Alan'ın 5 aydır Ovacık'ta görevini sürdürdüğü kaydedildi.

Öte yandan Adalet Bakanı Bozdağ, Alan'ın ailesini arayarak başsağlığı diledi.

5 ay önce göreve başladı, bekardı

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın (25) Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Karaman'ın şehadet haberi, Akçay Mahallesi'nde yaşayan babası Hasan ile annesi Mine Karaman'a, Kaymakam Mitat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan ve askeri yetkililerce verildi.

Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Yaklaşık 5 yıl önce göreve başlayan şehidin bekar olduğu, erkek kardeşinin ise Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

Şehit Yıldırım’ın evinde yas var

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Hasan Yıldırım'ın Malatya'da yaşayan ailesine acı haber verildi.

Yıldırım'ın şehadet haberi, Bostanbaşı Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi güvenlik güçleri ulaştırdı.

Haberin ardından şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Kardeşi de KKTC’de askerlik yapıyor

Şehit polis memuru Candaş Kaplan'ın Malatya'da yaşayan ailesine de acı haber verildi.

Kaplan'ın şehadet haberini Hacı Abdi Mahallesi Hancarlı Sokak'ta yaşayan ailesine güvenlik güçleri ulaştırdı.

Şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Şehidin tek kardeşi Çağdaş Kaplan'ın ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) asker olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Bekar olduğu öğrenilen şehidin naaşının yarın Malatya'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehitin babaevinde yas var

Tunceli Pülümür'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Mesut Özdemir'in baba evinde yas var.

Şehit Özdemir'in (31) Şehitkamil ilçesine bağlı Yığınlı Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber askeri yetkililerce verildi. Haberi alan şehidin babası Servet ve annesi Ayşe Özdemir büyük üzüntü yaşadı. Askerler tarafından eve Türk bayrağı asıldı.

Bekar olan Şehit Özdemir'in naaşı yarın Gaziantep'te toprağa verilecek.

Bigadiç şehidine ağlıyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Ekrem Dereli'nin Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Dereli'nin şehadet haberini ilçeye bağlı Değirmenli Mahallesi'ndeki baba evine Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Adem Bora ulaştırdı.

Şehidin babası İbrahim Dereli ve yakınları 112 Acil servis ekiplerinin eşliğinde verilen haberin ardından gözyaşı döktü.

Bu sırada Bigadiç Belediyesi ekipleri tarafından şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Kaymakam Çağlar, evin avlusunda bekleyen şehidin yakınlarına "Bu saatten sonra şehidimize yapacağımız en güzel şey dua etmektir. Duanızı eksik etmeyin. Hepimizin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun." dedi.

Kaynak: AA