Başbakan Erdoğan “Gerekirse 4 yıl yemin etmeyiz” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ağır ifadelerle yüklendi. Erdoğan “Bu işin olmayacağını bile bile bunu yaptınız. Millet size görev verdi. Siz çalışmadan para kazanıyorsunuz. Siz gelmezseniz de Meclis çalışır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Sosyalist Enternasyonal’e kendilerini şikâyet ettiğini belirten Erdoğan “Bizi şikâyet etmekle bir şey elde edemezsin. Bunların mantığı bu. Bu sözü unutmayın. Bak açık söylüyorum; tükürdüklerini yalayacaklar” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA AĞIR İTHAM

‘Tükürdüklerini yalayacaklar’

KÜTAHYA (Cumhuriyet) - Simavda depremzedelere seslenen Başbakan Tayyip Erdoğan, “gerekirse 4 yıl yemin etmeyiz diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunu sert eleştirdi. Erdoğan, Siz gelmezseniz de Meclis çalışır. Tükürdüklerini yalayacaklar diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:Millet size git Mecliste çalış dedi. Sokaklarda git de yaygara yap demedi. Şimdi geleceksin orada üç aylık parayı alacaksın maaşı. Bu maaşı ne karşılığında alıyorsun. Ya çalışmayana para var mı? Çalışma yeri neresi? Meclis! Sana helal para gerekiyorsa geleceksin yerini alacaksın orada çalışacaksın. Neymiş Başbakan bize yardımcı olsun. Başbakan sana niye yardımcı olsun. Bu ülke bir hukuk devleti. Siz yasaları delmek için bunu yaptınız.

Erdoğan CHPnin biz olmazsak Meclis çalışmaz iddialarına yönelik verdiği çalışır yanıtını yineledi. Anayasanın ve yasaların iktidara bu konuda yetki verdiğini hatırlatan Erdoğan, Biz çalışmazsak o zaman bize millet ya size yüzde 50yi boşa mı verdik der. Siz daha kendi hakkınızı savunamıyorsunuz, bizim hakkımızı nasıl savunacaksın der. Onun için biz parlamentoya gelenlerle yolumuza devam ediyoruz. Yarın seçim yapacağız dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlunun Sosyalist Enternasyonelin toplantısında yaptığı konuşmaya da işaret ederek Gidip bizi şikâyet etmekle bir şey elde edemezsin. Bunların mantığı bu. Arkadaşlarımız yemin etmedikçe 4 yıl da olsa etmeyeceğiz dediler. Bu sözü unutmayın. Bak açık söylüyorum; bu tükürdüklerini yalayacaklar dedi.

‘Devletimize yan bakanlara düz bakmayız’

Erdoğan Şaphane ilçesinde de Kılıçdaroğlu’na hitaben “Eğer millet seçti diyorsan, bağımsız girsin. Bağımsız gelenler var, onların da bu ülkede yasal sıkıntıları var. Yasal sıkıntıları bildikleri halde yasaları delmek için gönderdiler. Biz milletimize, bayrağımıza, vatanımıza, devletimize yan bakanlara düz bakamayız” dedi. Daha sonra geçtiği Gediz ilçesinde ise Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “CHP’liler bayramda cenaze kaldırıyor. Tabii normalde bayramda cenaze kalkar da mahsun olmanın anlamı ne? Millet sana ne dedi? ‘Git çalış’ dedi, ‘Yine turist olarak dolaş’ demedi.”

Cumhuriyet