ANKARA

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından birçok ilde "Türkiye için evet yürüyüşü" düzenlendi.

TÜGVA Batman Temsilciliğince Turgut Özal Bulvarı üzerinde düzenlenen etkinliğe, 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşu destek verdi.

TÜGVA Batman Şube Sözcüsü Edip Süleymanoğlu, milletin kaderini tayin edileceği tarihe sayılı günler kaldığını anımsatarak, iç ve dış düşmanlar karşısında ülkeye sahip çıkmak için "Evet" diyen vatandaşlara teşekkür etti.

Şırnak

Şırnak'ta TÜGVA tarafından "Türkiye için evet " yürüyüşü düzenlendi.

Cizre Caddesi'nde bir araya gelen vakıf üyeleri, "Dik dur eğilme Şırnak gençliği seninle", "Kahrolsun PKK ", "Şırnak reisinin arkasında" sloganlarıyla Yeni Mahalle Karayolları Kavşağı'na kadar yürüdü.

Siirt

TÜGVA Siirt İl Temsilciliği üyeleri, Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü önünde toplandı.

Ellerinde, "Türkiye için evet", "Askeri vesayetin bitmesi için evet", "Gençlerin geleceği için evet", "Şimdi seçenlerin hepsi seçilebilecek", "Biz mutlu günlerde evet deriz" yazılı döviz ve pankart taşıyan gençler, tekbir getirip, slogan attı.

Türkiye Gençlik Vakfı Kahramanmaraş Temsilciliği tarafından, Türk bayraklarıyla

Elazığ

Elazığ'da, TÜGVA tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen "Türkiye için evet" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vakıf üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar, Elazığ Belediyesi Mehteran ekibi eşliğinde ellerinde dövizler ve Türk bayraklarıyla Gazi Caddesi'nden Elazığ Öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüşe, AK Parti Elazığ milletvekilleri Metin Bulut ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir de katıldı.

Bingöl

Bingöl'de de "Türkiye için evet" yürüyüşü gerçekleştirildi.

İnönü Mahallesi Polisevi kavşağında bir araya gelen TÜGVA üyeleri, ellerinde dövizler ve Türk bayraklarıyla Eğitim Caddesi'nden başlayarak, Genç Caddesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı ve Lise Koordinatörü Kemal Bilal Aydın da katıldı.

Mersin

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, vakıf üyeleri ve vatandaşlar ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki "Türkiye için evet" yürüyüşüne katıldı.

Yürüyüş, Suphi Öner Öğretmenevi'nde sona erdi.

Burdur

Müze Parkı önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde pankart ve bayraklarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Mehteran takımının da eşlik ettiği yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Iğdır

Iğdır'daki Atatürk Caddesi'nde toplanan TÜGVA Iğdır Temsilciliği üyeleri, ellerindeki pankartlar ve Türk bayraklarıyla tekbirler getirerek, İnsanlık Anıtı'na yürüdü.

Şube Başkanı Ebubekir Öztürk, daha güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için 'evet' yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Ağrı

Ağrı'da Merkez Camisi önünde toplanan TÜGVA ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki pankartlarla Abide Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan TÜGVA Temsilcisi Abdurrahman Erim, milletin kaderinin tayin edileceği tarihe sayılı günler kala ülkeye sahip çıktıklarını göstermek için iç ve dış düşmanlara karşı "evet" diye haykırdıklarını belirtti.

Tunceli

Tunceli'de, TÜGVA üyeleri ile AK Parti İl Teşkilatı, ellerindeki dövizlerle Atatürk Mahallesi Yunus Emre Camisi önünde bir araya geldi.

Burada grup adına açıklamada bulunan TÜGVA Şube Temsilcisi Mehmet Erbay, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını söyledi.

Kaynak: AA