Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Çek Kanunu'nda yapılan değişiklikle hapis cezasının kalktığını, ancak yerine 10 yıl boyunca çek kullanma yasağının getirildiğini belirtti.

Aydın, "Bu çok uzun bir süre ve iş dünyasında kişinin itibarının en az hapis cezası kadar zedelenmesine yol açacak bir uygulama. Çek kesenlerin bunu dikkate alması, adımlarını son derece dikkatli atması gerekiyor" uyarısında bulundu.

Yeni Çek Yasası'nın karşılıksız çek verenlerin ticari yaşamını sona erdirebilecek bir yasa olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"İşini dürüst yapanların ayakta kalacağı, alacaklıyı mağdur edenlerin ise ciddi anlamda cezalandırılacağı bu yasanın çok iyi tahlil edilmesi gerekiyor. Özellikle mal alışverişini çek ile yapanların ticari hayatlarını düşünerek adım atmaları, günü kurtarma politikasından vazgeçip ticaret sicilini karartmamak adına gerekli özeni göstermeleri şarttır.

İyi niyetli ile kötü niyetliyi ayıklayacak olan bu yasayla karşılıksız çek verenin 'dolandırıcı' damgası yemesi kaçınılmazdır. İş dünyasının çek verirken hesabını iyi yapması, ödeme dengesini de çekin vadesine göre ayarlaması onların yararına olacaktır."

Çek Kanunu'nda yapılan değişikliklerin sanayici, iş adamı, esnaf, başta olmak üzere iş dünyasındaki herkesi yakından ilgilendirdiğine işaret eden Aydın, kesilen her karşılıksız çekin tacire, zedelenen itibar olarak geri döneceğini vurguladı.