ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türk Tabipleri Birliğinden (TTB) Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamayı eleştirerek, "TTB'nin yapmış olduğu açıklama, maalesef vicdanların kabul etmeyeceği, değerlerimize, geçmişimize ve bugünümüze hakaret olarak algıladığımız, subliminal mesaj içeren tahrik edici bir açıklama olmuştur." dedi.

Karacan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının ve hedefinin defalarca anlatıldığını, en şeffaf haliyle her anının hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de hükümet tarafından tüm Türkiye ve dünya ile paylaşıldığını vurguladı.

TTB'nin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili dün yaptığı açıklamayı kınayan Karacan, şunları söyledi:

"TTB'nin yapmış olduğu açıklama, maalesef vicdanların kabul etmeyeceği, değerlerimize, geçmişimize ve bugünümüze hakaret olarak algıladığımız, subliminal mesaj içeren tahrik edici bir açıklama olmuştur.

Dış mihrakların Türkiye üzerinde planladıkları her oyunda, algı yönetimlerine katkı sağlayan bu taşeron yapılar, bir kez daha sahaya sürülmüş, Türkiye düşmanlarının yurt içindeki sözcülüğüne soyunmuşlardır. 'Barış, hemen şimdi' sloganıyla biten açıklamanın sahibi Türk Tabipler Birliği, bu slogan vasıtasıyla kimlerin taşeronluğunu yaptığını bizlere bir kez daha göstermiştir."

Karacan, TTB'nin yöneticilerinin, daha önce Ayn-El Arab bölgesindeki operasyonlarda da benzer tutum ve açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Türk Tabipler Birliğinin sözde yöneticilerinin, Türk milletinin gurur kaynağı ve mevcudiyetimizin temel taşlarından bir topluluk olan Türk tabiplerinin tamamının görüşünü yansıtmadığını bilmekteyiz. Yapılan bu operasyonu hastalıklı bir ruh hali ile değerlendiren bu kendini bilmez yöneticiler, milli mücadele yıllarındaki Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını da hastalıklı olarak mı görmektedirler?

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak, Türkiye'nin birlik ve beraberlik duruşunu en güzel örnekleriyle sergilediği bu kritik günlerde 'idrak yolları enfeksiyonu' geçirdiğini düşündüğümüz Türk Tabipler Birliği sözde yöneticilerini büyük bir kararlılıkla kınıyoruz."

Karacan'ın açıklamasına, Sağlık Dernekleri Federasyonu, Sağlık-Der, Hayat Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Sağlık ve Medeniyet Derneği başkanları da destek verdi.

Muhabir: Ahmet Sertan Usul

Kaynak: AA