İzmir- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaretinin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın emekliliklerini istediğini hatırlatan gazetecilerin, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine şöyle konuştu:
''Bana gelen bilgi emekliliklerini istemişler. Hayırlı uğurlu olsun, ne diyelim? Emeklilik tek taraflı bir irade beyanıdır. Bunun değerlendirilecek bir yanı yok.
Devlette işler kalmaz, devlette süreklilik esastır. Mahkeme kadıya mülk değildir. Hiçbirimiz ilanihaye bir görevde kalacağız diye bir şey yok. Tek taraflı irade beyanıdır. Emekliliklerini istemişlerdir, gereği yapılır.''

 

Nihat Ergün: Gelişmeleri daha takip edemedik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in emekliliğini istemesine ilişkin, "Gelişmeleri daha takip edemedik. Bir görelim ne olduğunu. Bilgileri alalım ona göre değerlendirme yaparız" dedi.

Hayati Yazıcı: Hukuki süreç içerisinde bu işlemi takip ediyoruz

Ankara'dan İstanbul'a gelen Yazıcı, Atatürk Havalimanı VIP Salonunda gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesiyle ilgili sorusuna karşılık, hukuk devletinde her davranışın, eylemin ve işlemin bir hukuku olduğunu ifade ederek, ''Dolayısıyla hukuki süreç içerisinde bu işlemi takip ediyoruz'' diye konuştu.

Yazıcı, hukuk ve hukukun üstünlüğünün önemli olduğunu vurgulayarak, ''Bütün vatandaşlar gibi kamu görevlilerinin de davranışlarının, eylem ve işlemlerinin bir hukuku var. Hukuk herkesin güvencesi. Dolayısıyla hukuki ölçüler içerisinde mevcut pozisyonlar çözülür'' şeklinde konuştu.