ANKARA

Ankara'daki terör saldırısında martir olanlar, Genelkurmay Karargahında planlı törenle anıldı.

Genelkurmay Başkanlığından meydana getirilen kayıtlı açıklamaya göre, esbak Genelkurmay Başkanlığı Karargahında '17 Şubat Şehitlerini Anma Töreni' düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çelim komutanları ve askeri personelin bulunmuş olduğu törene, saldırıda vurulan personel de katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende mütekellim Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt topraklarının bütünlüğünün ve güvenliğinin teminatı bulunduğunu vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörün her türlüsü ile kararlılıkla mücadeleye devam edeceğini bildiren Akar, birlik, el birliği ve dayanışmanın en baş döndürücü şimdilerde ehemmiyetli bulunduğunu dile getirdi.

Akar, budunsal ve anlayış ayrımı yapmayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kâffesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dirlik ve asayiş zarfında yaşaması düşüncesince fariza yaptığını da kaydetti.

Orgeneral Akar, vatan, kavim ve sembol yoluna kahramancasına mücadele ederken martir ve ya gazi bulunan çalışma dostlarının birlikte TSK ile dal omuza mücadele fail güvenlik mensuplarını da katiyen unutmayacaklarını bildirdi.

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA