Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesi görevleri sırasında ihtiyaç duyabileceği acil ihtiyaçlar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından kısa sürede karşılanacak. Bunun için Milli Savunma Bakanı'nın onayı yeterli olacak.

Bakanlar Kurulunun "Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Kamu İhale Kanunu'nun 3'üncü Maddesinin (b) Bendi Kapsamında Yapılacak İhalelere İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar"ı, Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karar kapsamında, Kamu İhale Kanununun ilgili maddesinde düzenlemeye gidildi. Yapılan eklemeyle, Türk Silahlı Kuvvetlerine sınır ötesinde verilen her türlü görev kapsamında yurt içinde veya yurt dışında ihtiyaç duyulan her türlü mal ve hizmet alımı ile yapım işi Milli Savunma Bakanlığınca gerçekleştirilecek. Bunun için bakan onayı yeterli olacak. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da tedarik edilebilecek veya alınabilecek bu hizmetlerin kaynağı da bakanlık tarafından sağlanacak.

Böylelikle söz konusu durumlarda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının en kısa sürede karşılanmasına imkan verilecek.

Kaynak: AA