Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), eğitim seviyesini en üst düzeyde muhafaza etmek amacıyla insani yardım ve mayın harbi davet tatbikatı gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 24-26 Mayıs tarihlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde, TSK İnsani Yardım Tugay Komutanlığı Kışlası'nda, İnsani Yardım Tatbikatı düzenlendi.

Tatbikatta, afet ve acil durumlarda TSK İnsani Yardım Tugay Komutanlığının insani yardım faaliyetlerini nasıl gerçekleştireceğine yönelik bir senaryo oynandı.

Mayın Harbi Davet Tatbikatı

Türkiye'nin komutasını üstlendiği NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG-2), 6 Mayıs'ta aktive edildi ve TCG Cezayi̇rli̇ Gazi̇ Hasanpaşa ve TCG Edremi̇t, İspanya'nın Palma De Mallorca Limanı'na intikale geçti.

SNMCMG-2 unsurları, 16-27 Mayıs tarihlerinde İspanya koordinatörlüğünde planlanan Mayın Harbi Davet Tatbikatı'na katıldı.

Tatbikat kapsamında, askeri ve mülki makam ziyaretleri, tatbikat koordinasyon toplantıları ve çok tehditli ortamda mayın avlama-tarama harekatı ile gemicilik eğitimleri yapıldı.

Kaynak: AA