ANKARA

TRT Genel Müdürlüğünden, cemaziyelevvel müşterek gazetede arazi düzlük 'TRT'nin 21 milyonluk temizlik harcaması ağız uçuklattı' başlıklı haberin, kamuoyunu yanıltmaya müteveccih bulunduğu ve TRT'de önce kez hakeza müşterek ihale yapılıyormuş kadar idrak oluşturulmaya çalışmış bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, bazısı iletişim araçları gruplarının sanki haberlerle derinlemesine süredir kuruluşa müteveccih müşterek idrak operasyonu yürütmeye çalışmış bulunduğu belirtilerek, ağız ağıza manipülasyon gayeli meydana getirilen bu haberlerin akıbet günlerde artmasının rast bulunmadığı tabir edildi.

Bunun peşinde TRT'nin akıbet senelerde yakaladığı başarıyı ve çıkışı gölgeleme çabaları olduğuna ayraç edilen açıklamada, 'Bir gazetenin 25 Şubat 2016 günlü nüshasında 'TRT'nin 21 milyonluk temizlik harcaması ağız uçuklattı' başlığıyla arazi düzlük haber, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir ve TRT'de önce kez hakeza müşterek ihale yapılıyormuş kadar idrak oluşturulmaya çalışılmaktadır' değerlendirmesine arazi verildi.

Söz konusu ihalenin TRT'de senelerdir yapıldığı tamlanan açıklamada, şunlar belirtildi:

'İlk kez bu dönemde, en ceninisakıt kar marjı ile tamamlanmıştır. Ayrıca meydana getirilen ihale, temizlik yanında, bostan bakımı hizmetlerini de kapsamaktadır. Haberin muhteviyatında de arazi düzlük bu bilginin, başlıkta arazi almaması arka niyeti açık açık ortaya koymaktadır. TRT'nin topu topu alımları şişman müşterek inceden inceye ve şeffaflıkla gerçekleşmektedir. İlgili haberde arazi düzlük hizmetler 4734 önemli Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesi bakılırsa açık ihale usulüyle yapılmıştır. Genel Temizlik Hizmeti düşüncesince 113 firmadan belge alınmış, ihale düşüncesince 20 şirket teklifte bulunmuştur. Adı sabık hizmetler düşüncesince 4734 önemli Kamu İhale Kanunu, Kamu İhale Genel Tebliği ve Hizmet Alımları Uygulama Yönetmeliği'nde arazi düzlük yasalara bakılırsa mevrut şirket teklifleri değerlendirilerek, hesaplı anlamda en avantajlı teklifi sağlayan şirket ile söz imzalanmıştır. Haberde arazi düzlük 'Özel Güvenlik Hizmeti, Kreş ve Gündüz Bakımevi' ihalelerine de gine 20'ye andıran şirket katılmış, açık ihale kararında en avantajlı teklifi sağlayan firmalarla söz imzalanmıştır.'

Muhabir: Zehra Aydın

Kaynak: AA