Mehmet Aydın, mahkemeye sunduğu 4 sayfalık yazılı savunmada "Tüm müştekilerin zararlarını el konulan malvarlıklarımdan karşılamak isterim" ifadelerini kullandı.Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanan "Tosuncuk" olarak bilinen Mehmet Aydın, 2’si firari 20 sanıklı davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Çiftlik Bank'ın kurucusu Aydın, mahkemeye 4 sayfalık yazılı savunma sundu.

Aydın savunmasında "Eğer bana fırsat verilirse tüm müştekilerin zararlarını el konulan malvarlıklarımdan karşılamak isterim" ifadelerini kullandı.

Afet bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor Afet bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor

Duruşma avukat beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Aydın, 2018 yılında 77 bin kişiden aldığı 511 milyon lirayla yurt dışına kaçmıştı. İnterpol’ün en çok arananlar listesine dahil edilen Aydın, 3 Temmuz’da Brezilya’dan getirilerek teslim edilmişti.

Aydın, çıkarıldığı Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’nce “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanmıştı. Mehmet Aydın’ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık", “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 22 bin 580’er yıldan 75 bin 260’ar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/