KARAMAN - Mehmet Çetin

Konya'nın Taşkent ilçesinde yer alan Çetmi Kanyonu ve ortasından akan çayın oluşturduğu "Ayboğazı" olarak da bilinen şelale, el değmemiş doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Daha önce ilçeye bağlı bir belde iken Büyükşehir Yasası ile mahalle olan Çetmi, Toroslar'ın zorlu doğasının içine adeta gizlenmiş, yeşili ve sıcakkanlı insanlarıyla öne çıkıyor.

Çetmi Kanyonu, etrafı sarp dağlarla çevrili, yer yer içinde uçurumları barındıran, ardından düzlükler ile devam eden az bilinen kanyonlardan biri olma özelliği taşıyor. Kanyonun ortasından geçen çay, irili ufaklı onlarca şelale oluşturuyor. Bu şelalelerden en dikkati çekeni, yaklaşık 50 metre yükseklikten büyük bir gölete dökülen Çetmi Şelalesi.

Yöre halkının Ayboğazı Şelalesi olarak da isimlendirdiği şelalenin çevresi, Taşkent Belediyesi tarafından doğal görünümü bozulmadan mesire alanı olarak düzenlenmiş. Çayın karşı tarafına kütüklerden yapılan bir köprüyle ulaşılabiliyor. Şelaleyi mesire alanının her yerinden görüntüleme ve fotoğraf çekme imkanı bulunuyor.

"Sakinlik arayan insanlar buraya mutlaka gelmeli"

Mesire alanındaki tesisin sorumlusu Memiş Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burası tam bir doğa harikası. Doğayla baş başa kalmak isteyen, sakinlik arayan insanlar buraya mutlaka gelmeli." diye konuştu.

Kaynak: AA