RAMALLAH

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Haziran'da düzenlenmesi planlanan toplantıdan beklentilerinin düşük olduğunu söyledi.

Maliki, Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Filistin Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, 3 Haziran'da Fransa'nın girişimi için gerçekleştirilmesi beklenen toplantıya katılacak ülkelerin temsilcilerinin yarın Paris'e ulaşmasının ardından, kontrolün Fransa'nın elinden çıkacağını belirterek, "Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Haziran'da düzenlenmesi planlanan toplantıdan beklentilerimiz düşük. Çünkü içini boşaltmak için katılacak bazı ülkeler var." ifadelerini kullandı.

"İçini boşaltacak ülkeleri de biliyoruz"

Toplantıdan Filistin'den yana bir sonuç çıkmasını dilediklerini belirten Maliki, şunları söyledi:

"Toplantıdan çıkacak sonuçlara dair bir garanti yok ve sonuçları belirleyecekler de toplantıya katılan ülkelerdir. İsrail dostu olduğundan dolayı bazı ülkelerin toplantıya çağrıldığını ve bazılarının da toplantının kendileri olmadan gerçekleşmeyeceği için çağrıldığını biliyoruz. Hatta toplantıya katılmasıyla içini boşaltacak ülkeleri de biliyoruz. Fransız girişimi gerçekleşinceye kadar destekleriz. Ancak girişimin sonuçlarına dair yapacağımız yorum ise duruş ve çıkarlarımız doğrultusunda olacak. Toplantının sonucu ne olursa olsun işgali sona erdirecek, barış görüşmelerine bir takvim belirleyecek ve bu toplantıdaki barışı destekleyen uluslararası gruba bir rol verecek şekilde olmalı. Uluslararası grup, müzakereleri gözetlemeli ve taraflar arasındaki anlaşmazlıkları aşmak için de gerekli öneriler sunmalıdır."

Maliki, Arap ülkeleri ve Arap Birliği'nin, Paris'teki toplantının yönünü değiştirmeye çalışanlara karşı tavır sergileyeceğini dile getirdi.

Muhabir: Qays Abu Samra,Mahmut Geldi,Meryem Kasım

Kaynak: AA