(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi tarafından yapılan "AKP halkı değil, halk AKP'yi 'paketleyecek’" başlıklı açıklama şöyle:

"“Demokrasi Paketi”nden AKP’nin ikinci cumhuriyeti çıktı.

Anayasa tartışmalarını soğutan AKP, yasal düzenlemelerle kendi programını işletmeye devam ediyor. Türkiye’de çok büyük bir gerici ve yağmacı dönüşüme öncülük eden, halkı ve taleplerini görmezden gelen, Suriye’deki kimyasalların üzerinde gölgesi olanların demokrasisi de, paketi de bu kadar oluyor.

Başbakan, konuşmasının uzun bir süresinde paketin içeriğine geçememiş, pakete “itibar” katmaya çalışmıştır. Ancak, ne kadar çaba gösterirse göstersin, bu paket AKP’nin yalnızca tepetaklak gidişinin belgesidir. AKP’yi ne paket ne demokrasicilik kurtarır.

Alevilere, Kürtlere, Romanlara yönelik olarak paketin içeriğinde AKP’nin aczi görülmüştür.

Siyasi Partiler Kanunu’nda tartışmaya açılan öneriler, halkın talepleri değildir. AKP’nin seçim hesaplarıdır.

Kılık kıyafet, türban serbestisi ise zaten işletilmektedir.

İlkokullardaki öğrenci andı zaten çoğu okulda uygulamadan kaldırılmıştı.

Kısaca pakete dair yaratılan beklentinin boş olduğu görülmüştür.

AKP’nin inşa ettiği yeni rejim, kendi sonunu getirmektedir. Emperyalizmin ve sermayenin çıkarları ile uyumlu bir model olan bu ikinci cumhuriyet, Türkiye emekçi halkları için bir seçenek değildir. Seçenek, bu paketlerde aranan demokrasi değil, halkın kendi elleriyle inşa edeceği Sosyalist Cumhuriyet’tedir."

sOLHABER