Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

Türkiye Komünist Partisi'nin 93. yılı kutlu olsun
DAHA KARARLI, DAHA UMUTLU ve DAHA GÜÇLÜYÜZ

10 Eylül 1920'de devrimci, yurtsever, enternasyonalist bir parti kuruldu Türkiye'de. Türkiye Komünist Partisi, partimiz, o günden bu yana eşitliğin, özgürlüğün, aydınlığın, adaletin, barışın bayrağını taşıdı.

Bugün o bayrak emperyalizme, AKP faşizmine, gericiliğe, sömürüye karşı dalgalanıyor. TKP, boyun eğmeyen halkın boyun eğmeyen öncü partisi olarak bu zor zamanda geleceğe umutla bakıyor.

AKP yenilmiştir. AKP halkımızın kararlığı karşısında bocalamaktadır. Komşu halkların kanını dökmek için yanıp tutuşan AKP, bölgede yapayalnızdır.Yenilgiyi bir türlü kabul etmeyen AKP işçilere, emekçilere, öğrencilere, çiftçilere, aydınlara, sanatçılara kural tanımaksızın saldırmakta ve hâlâ kazanacağını sanmaktadır.

Dün gece Hatay'da Ahmet Atakan kardeşimiz, iktidarın "halka saldırın" komutuna uyan polis tarafından alçakça öldürülmüştür.

Kaybeden AKP'nin yeniden dirilmesine izin vermeyelim. Yalana, şantaja, zulme, savaş çığırtkanlığına, cehalete ve kötülüğe teslim olmayalım. Örgütlenelim, siyasete el koyalım. 93. yılında, Türkiye'nin en eski ve genç partisi, Türkiye Komünist Partisi'nde birleşelim.

Unutmayalım… Ya sosyalizm ya barbarlık!

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite