İSLAMABAD

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir düğün salonunda Al Hizmet Vakfının yetimhanelerinde kalan 800 yetime ve ailelerine verilen iftara, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA İslamabad Koordinatörü Emre Aktuna ve Al Hizmet Vakfı Başkanı Abdul Şakur katıldı.

Yetimhanelerde kalan çocukların hazırladığı piyesle başlayan programda konuşan Büyükelçi Yurdakul, "Yetimleri, ihtiyaçlarını karşılamamız gereken aile üyelerimiz gibi görmemiz gerekiyor. TİKA'nın ve Al Hizmet Vakfının böyle yaptığını görmekten mutluluk duyuyorum." dedi.

Kolabaş da TİKA'nın 58 ülkede koordinatörlüğü bulunduğunu, 120 ülkede proje yürüttüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanımız bize nerede bir dertli, bir gözü yaşlı varsa onun yükünü kaldırma talimatı verdi. Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Pakistanlıların bize yaptığı yardımları unutmadık, unutmayacağız bu yüzden TİKA, imkanı yettikçe Pakistanlıların yanında olacaktır." diye konuştu.

Al Hizmet Vakfı Başkanı Şakur da Pakistan'da 4 milyon yetim olduğuna, vakfa ait yetimhanelerde ise 10 bin yetimin barındığına dikkati çekerek, "Gelecek 2 yılda 25 bin yetim kapasitesine ulaşmak istiyoruz. Sadece Pakistan'da değil başka ülkelerde de yetimlere destek oluyoruz. Yetimlerin milliyeti yoktur, hepsinin bizim desteklerimize ihtiyacı vardır." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Behlül Çetinkaya

Kaynak: AA