İSTANBUL

Türk Hava Yolları (THY), ""un bu yılki değerlendirme sonuçlarına göre uçak finansmanı dalında "Yılın En İyi Ulaştırma ve Taşımacılık Finansmanı", "Yılın En İyi Ticaret ve İhracat Finansmanı" ve "Yılın En İyi Yapılandırılmış Finansmanı" ödüllerinin sahibi oldu.

Ödülleri, THY adına teslim alan Denli, küresel ölçekte oldukça zor bir yıl olan 2016 genelinde, finansman dalında 3 ödüle birden layık görülmenin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Denli, THY ailesi olarak havacılığa dair her alanda başarı sağlamak adına var güçleriyle çalıştıklarını kaydederek, "Bu gayretimizin süreklilikle takdir ediliyor olması ve 'Bonds and Loans' gibi önemli kuruluşlarca ödüllendiriliyor olmak bizim için hem gurur hem de motivasyon kaynağı." ifadelerini kullandı.

THY, Eylül-Kasım 2015 döneminde teslimi gerçekleşen, 3 A321-200 uçağının finansmanıyla "Yılın En İyi Yapılandırılmış Finansmanı" dalında ikincilik ödülüne layık görüldü.

THY, 2015 yılı eylül ayında teslim alınan 1 B777-300ER uçağının finansmanıyla "Yılın En İyi Ticaret ve İhracat Finansmanı" dalında ikincilik ödülüne layık görüldü. Toplam finanse edilen miktar 16,8 milyar Japon yeni oldu.

Muhabir: Izzet Taskiran

Kaynak: AA