BERLİN

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Pasifik Bölgesi Seyahat Yazarları Derneğinin (PATWA) 2015 senesi düşüncesince verdiği 'Havacılıkta Yılın Profesyoneli' ödülüne müstahak görüldü.

PATWA çeşidinden gelişigüzel sene planlı ödül töreni, Berlin Uluslararası Turizm Borsasında gerçekleştirildi.

Kotil, 'Havacılıkta Yılın Profesyoneli' ödülünü, BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai'den aldı.

Temel Kotil, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, ödülü kurumu hesabına benimseme ettiğini söyledi.

Ödülün 11 senenin başarısı kararı alındığını tamlayan Kotil, yaptıklarının, dünyanın apayrı bölgelerinden görülmesinin namına alım çalım ve değer verdiğini vurguladı.

Geçen senenin baş döndürücü kalburüstü geçtiğini dile getiren Kotil, THY olarak bu sene yüzdelik 21 büyümeyi ve 72 milyon geçici sayısına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

THY'nin, dünyada en baş döndürücü şehre kere düzenleyen havayolu olduğuna ayraç fail Kotil, ''Bu katlanarak bitmeme ediyor. Bunu bizlerden ilişki kimesne görünmüyor şu anda. Ne denli baş döndürücü kere koyan olsa da bizi mürur vaziyeti görünmüyor. Çünkü kere ve bekçi koymaya bitmeme ediyoruz'' dedi.

Almanya ve Rusya'da gezim pazarının doyuma ulaştığını özetleyen Kotil, 'Yeni alışveriş Uzak Doğu' biçiminde konuştu.

''Aklıma gelenin yarısını yapabildim''

Kotil, THY'de 11 yılının dolduğuna ayraç etti.

Profesyonel yaşamında baştan sona hedeflerinin olduğunu özetleyen Kotil, şunları kaydetti:

''Profesyonel hayatımda cümle aklıma gelenin yarısını yapabildim. Hepsinde hakeza oldu. Çünkü şahısların gönülleri, vizyonları baş döndürücü iri oluyor. Ama fiziki şekilde gerçekleşebilirlik olmuyor. Tabii bunu şöyleki bağlamamak lazım, 'İmkan vermediler' düşünmek istemiyorum. Yani ipin uçları sağlık zannediyoruz lakin gelmiyor uç uca. Aslında THY'yi 72 milyon değilde 150 milyon görmek, kısaca dü kıvrım henüz da bilgili kıymetlendirmek isterdim. Ama gönüldür bu.''

Kotil, THY'nin 10 sene önceki 1,8 bilyon dolar bulunan cirosunun, çağ 12 bilyon dolara dayandığını bildirdi.

Muhabir: Cüneyt Karadağ

Kaynak: AA