İSTANBUL

Türk Hava Yollarının (THY) Atatürk Havalimanı'ndaki özel yolcu salonu Lounge İstanbul’da başlatılan Uzak Doğu Mutfağı Haftası'nın devamında yolculara Hindistan yemeklerinden "Tavuk Tikka Masala" ikram ediliyor.

THY Özel Yolcu Salonları Anlaşmalar Müdürü Mustafa Şencan, yaptığı açıklamada, geçen hafta Japonya'nın "Teppanyaki" yemeğini yolculara sunduklarını hatırlattı.

Dünya mutfağından lezzetler haftalık olarak sunulacak

Şencan, bu hafta da Hint mutfağından bir yemekle etkinliğe devam ettiklerini, yolcuların bundan çok memnun olduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir yanından gelen yolculara farklı tatları sunmayı hedeflediklerini dile getiren Şencan, "Hindistan uçuşlarımıza baktığımız zaman Delhi ile Bombay'a olmak üzere günde iki seferimiz var. Fakat bu uçuşlara baktığımız zaman yolcuların büyük bir bölümünün transfer yolcu olduğunu görüyoruz. Neredeyse 150-200 destinasyondan yolcularımız Hindistan'a İstanbul üzerinden gidiyorlar. Amerika, Avrupa, Afrika hatta Rusya'dan yolcularımız kalitemiz sayesinde Hindistan'a bizim uçuşlarımızla gidiyorlar. Biz de burada yolcularımız Hindistan'a gelmeden önce salonumuz içerisinde Hint mutfağının en güzel yemeklerini sunuyoruz." diye konuştu.

Şencan, dünya mutfaklarının haftalık olarak süreceğini, devamında Çin mutfağından lezzetleri yolculara sunacaklarını bildirdi.

Muhabir: Izzet Taskiran


Kaynak: AA