Bölgede devam eden operasyonlarda güvenlik güçlerince paylaşılan görüntülerde teslim olan teröristlerin anlatımları, örgüt içindeki durumu ortaya koydu.

Ailesine kızdığı için örgüte katıldığını belirten bir terörist, "Öfkeyle kalkan zararla oturur. Öncelikle yüce Türk milletinden özür diliyorum. Devletin büyüklüğünü anladık. Devletin gerçekten barışı istediğini ve PKK'nın terör örgütü olduğunu anladık. Bizim dinimizi değiştirmemizi öngördükten sonra onların ne olduğunu anladık. Pişmanım, arkadaşlara da sesleniyorum, asla ve asla bu yolu tercih etmeyin. Yıllarca kardeşçe yaşadığımız bu ülkede beraber yaşamaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"PKK sizi kullanır ve atar"

Bir kadın terörist ise şiddet gördüğünü, bu nedenle terör örgütünden kaçtığını söyledi. Barikatlar kurduğunu, silahını kullanmak istememesi üzerine bodruma kapatıldığını anlatan terörist, PKK'ya katılmakla hata yaptığını ifade etti.

Zaman zaman örgütten kaçmak istediğinde tehdit edildiğini aktaran kadın terörist, anne ve babasını bırakarak örgüte katıldığı için duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Kendilerini PKK'nın elinden devletin kurtardığını ifade eden erkek terörist de "Bize Tük devletini faşist olarak tanıtanlar, bizi orada bırakarak kaçtı. Devlet, bizi oradan kurtardı. Gençlere de seslenmek istiyorum, PKK sizi kullanır ve atar." şeklinde konuştu.

Örgüt içinde tacizler, tecavüzler ve şiddet yaşandığını anlatan kadın terörist ise kendisine pek çok kez taciz girişiminde bulunulduğunu kaydetti.

Kendisi ve ailesinin ölümle tehdit edildiğini, ailesini telefonla aramak istediğinde dövüldüğünü belirten kadın terörist, PKK'ya katıldığı için devletten özür diledi.

Kaynak: AA