ORDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, talih ve hükümet kendisine terörle mücadele verilirken bütün siyasal partilerin de kendileriyle birlikte durmasını ve senkronik bu mücadeleye ulama sunmalarını istediklerini söyledi.

Çeşitli programlara eklenmek kıl payı Ordu'ya mevrut Kurtulmuş, inşası tamamlanan 300 yataklı vagon vagon Fatsa Devlet Hastanesinin açım törenine katıldı.

Kurtulmuş, törende icra ettiği konuşmada, yıldırı vakalarına değinerek, 'Bugün ehemmiyetli birlikte açım düşüncesince birlikte araya geldik. Son devirde meydana getirilen yıldırı saldırılarında Türkiye yatırımlarından bundan hakeza vazgeçsin isteniyor. Zar çetince hile fail birlikte diyar olsun, ayakları üstünde çetince duran birlikte diyar olsun istiyorlar. Türkiye bu çeşit açılışlarla halkıyla milletiyle entegre birlikte talih kendisine zımnında bitmeme etmesin istiyorlar. Halk zenginleşmesin, refahtan hisse almasın istiyorlar. Onlar bunu istiyorlar, tığ de ehliyetli tersini istiyoruz. El ele daima bu arada inşallah bu yatırımlara bitmeme edeceğiz' niteleyerek konuştu.

Türkiye'yi herhangi birlikte bölgede büyüteceklerini kail Kurtulmuş, milletin refahını, kalkınmasını artıracaklarını, halkın güvenliğini, dirliğini, birliğini sağlayacaklarını anlatım ederek, 'Yılmayacağız, korkmayacağız. Onlar ne istiyorlarsa tığ onların isteklerini kursaklarında bırakacağız. Onlar mukassem birlikte Türkiye istiyorlar, tığ hayat ve bütünlük içinde birlikte Türkiye'yi daima bu arada oluşturacağız. Onlar ele güne hapaz açan birlikte Türkiye istiyorlar, tığ varlıklı ve gönençli birlikte Türkiye istikametinde yolumuza bitmeme edeceğiz' dedi.

'Bu illeti en endamsız sürede sona erdireceğiz'

Birilerinin dâhilen ve haricen teröre belirgin dayanaklık etmek verdiğinin altını çizen Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

'Bu denli görüngü oluyor, yıldırı örgütlerine huzur ağzını açıp dü eş kılükal etmeyenler ikide birde 'Şu istifa etsin, bu istifa etsin.' Şuna emin olun ki 24 sayaç fark yetmiyor. Devletimizin bütün birimleri bu mücadeleyi yapıyor. Dünyanın herhangi birlikte durumunda yıldırı vakaları oluyor. Fransa, Paris, Avrupa'nın en güzel mahfazalı yerlerinden birisi. Paris'te senkronik kendisine sekiz yerde yıldırı saldırısı oldu. Mekan kendisine dünyanın en güzel mahfazalı noktayı koşa kulelerdi. Bu koşa kuleler de yıldırı saldırısıyla yerle birlikte edildi fakat bu yıldırı vakaları karşısında bütün bu ülkelerde, bütün ayrımlı siyasal kanaatlerinin yegâne beden olduğunu, her insanın teröre huzur birlikte cephede durduğunu ve terörü lanetlediğini gördük. Bizim de gönlümüz bunu istiyor. Türkiye'de tığ talih ve hükümet kendisine terörle mücadelemizi verirken bütün siyasal partilerinde bizimle birlikte durmasını, senkronik kendisine bu mücadeleye ulama sunmasını istiyoruz. İnşallah bu illeti en endamsız sürede sona erdireceğiz. İnşallah bu proses geçicidir. Bu hakeza bitmeme etmeyecek. Bütün lüzumlu tedbirlerimizi alarak yolumuza bitmeme edeceğiz.'

'Herkes gitsin mahkemelerinde hesabını ve yanıtını versin'

Teröre dayanaklık etmek verici milletvekillerinin parlamentoda olup olmamasının herhangi birlikte gittikleri yerde kendilerine sorulduğunu anımsatan Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

'Bilindiği kıl payı geçmiş Sayın Başbakanımız aykırılık partilerinden mevrut bazısı teklifleri de değerlendirerek kararımızı halkoyu ile paylaştı. Hodri meydan. Dokunulmazlıklar kalksın mı istiyorsunuz? Buyurun, şu anda parlamentoda dosyası mevcut bütün milletvekilleri ile ilgilendiren dokunulmazlıkları kaldıralım. Herkes gitsin mahkemelerinde hesabını ve yanıtını versin. Biz siyasal kendisine bu mesuliyeti belirgin belirgin duyuru ettik. Şu anda 506 dosya var. Her dosyanın tartışması eyyam sürebilir. Bunun düşüncesince parlamentonun bloke edilmemesi lazım. Bunun düşüncesince de şu teklifte bulunduk. Buyurun, hepiniz dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyordunuz. Buyurun, anayasada eğreti özellik değişikliği yapalım. Bunları birlikte gündüz içinde mahkemelere gönderelim, mahkemeler hesabını sorsun. Dolayısıyla dokunulmazlıklar dair da tığ üzerimize düşen, halkın beklediği siyasal mesuliyeti namına getirdik.'

Muhabir: Hayati Akçay

Kaynak: AA