ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlığındaki toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yürütülen terörle mücadele ve rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili eylem planı görüşülüyor.

Çankaya Köşkü'nde başlayan toplantıda, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı yer alıyor.

Toplantıda, terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar dolayısıyla zarar gören esnaf ve sanatkara yapılan yardımların tekrar kapsamlı gözden geçirilmesi, kentsel dönüşüm çalışmaları, şehirlerin yeniden imarı ve olaydan etkilenen sivil halkın mağduriyetinin giderilmesi konuları ele alınacak.

Operasyonlar dolayısıyla ara verilen eğitim faaliyetleri ve sağlık hizmetleriyle ilgili son durum da masaya yatırılacak.

Ayıca, terörle mücadele eylem planına ilişkin bakanlıklarla koordinasyonun gözden geçirileceği toplantıda, toplumsal bütünlüğü sağlayacak insani tedbirlerin ele alınmasıyla ilgili başlıklar da görüşülecek.

Kaynak: AA