BİNGÖL

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığınca öğretmenevinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, terör örgütlerinin Türkiye'nin gelişmemesi için eş zamanlı saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Diyarbakır'da karne günü bir okul bahçesine el yapımı bomba atılmasına değinen Yılmaz, 'Görüyorsunuz çukurlar kazılıyor. Okullarda karne alan öğrencilerin bulunduğu bir ortama bombalar atılıyor. Buna artık sözün bittiği yer denir ya da söz söylemenin bile anlamının kalmadığı bir yerdedir. Maalesef bu hadiseleri yaşıyoruz. Bunları da halkımız görüyor ve gerekli tepkiyi gösteriyor bundan sonra da gösterecek. Bütün bu çabalara rağmen Doğu ve Güneydoğu'daki halkı da tebrik ediyorum. Bu tuzağa düşmedi halkımız. Bunların amacı vatandaşı sokağa dökmek, kendilerince bir kargaşa çıkarmak, Türkiye'yi bir takım ülkelere benzetmek, amaçları bu. Kargaşa ortamı içinde ülkeyi bir kaosa sürüklemek. Ama vatandaş bunlara prim vermedi. Tam aksine vatandaş huzur istiyor, barış istiyor, refah istiyor, demokrasi istiyor ve teröre prim vermiyor. Bu açıdan da vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, terörle mücadeleden doğan bir takım sıkıntıların giderilmesine dönük çalışmaların sürdüğüne işaret etti.

'İster istemez terörle mücadele ederken maalesef vatandaşlarımız ticari olarak etkileniyor, okulu etkileniyor, çevresi etkileniyor, yaşadığı alan etkileniyor bütün bunlara dönük ilgili bakanlıklarımız çalışıyorlar' diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

'Genel bir planlama yapıyoruz. Terörle mücadele sonrasında belli alanlarda biliyorsunuz ciddi tahribatlar oldu. Onları en kısa sürede telafi edeceğiz, restore edeceğiz, rehabilite edeceğiz. Uzun vadede nitelikli bir kentsel dönüşümle, ekonomik politikalarla sosyal politikalarla halkımızın rahat bir ortamda yaşamını devam ettirmesi için her türlü tedbiri de alacağız. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti buna gücü yetecek durumda. İmkanlarımız var.'

Muhabir: Abdullah Çelik

Kaynak: AA