İZMİR

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 2014 yılında soruşturma ve operasyonları yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato ve İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in isimlerini basın yoluyla açıklayarak deşifre ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle yargılanan Avukat Ali Aksoy'a 3 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Aksoy, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Avukat Aksoy, savunmasında olay tarihinde müdafilik görevinde bulunduğunu, basın aracılığıyla yaptığı açıklamanın müvekkillerinin haklarını korumaya yönelik olduğunu, suç teşkil eden bir davranışta bulunmadığını belirterek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, terörle mücadele eden Dinç, Bato ve Dikmen'in isimlerini basın yoluyla ifşa ederek bunları hedef gösterdiği gerekçesiyle sanık Aksoy'a 3 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın yargılama esnasındaki olumsuz davranışlarının da göz önünde bulundurularak cezasında herhangi bir indirime gidilmemesini kararlaştırıldı.

Kararda, "suçun, devletin kamu kurum ve kuruluşlarına sızmış bir terör örgütüne yönelik soruşturmaların başlatıldığı, örgütle mücadele için kamuoyunun ortak bilinç ve desteğinin gerektiği hassas bir dönemde işlendiğine" vurgu yapıldı.

Muhabir: Ömer Süt

Kaynak: AA