Şırnak'ın Cizre ilçesinde evin bodrum katında oldukları ileri sürülen yaralıları hastaneye kaldırmak amacıyla gönderilen iki ambulansın, terör örgütü PKK mensuplarınca yollara yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, kazılan hendekler ve ateş açılması nedeniyle ikametgaha yaklaşık 600 metre uzaklıkta bulunan güvenli bölgedeki bekleyişi dünden beri devam ediyor.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezine Cudi Mahallesi'ndeki evin bodrum katında yaralılar olduğu ihbarı gelmesi üzerine, dün öğle saatlerinde acil vakalar için bölgeye sevk edilen tam donanımlı ambulans ile aynı saatlerde söz konusu adrese gönderilen Cizre Belediyesine ait ambulans hazır bekliyor.

Kazılan hendekler, kurulan barikatlar, tuzaklanan patlayıcılar ve teröristlerce ateş açılması nedeniyle ambulanslar, evin bulunduğu sokağa giremiyor. Bölgede örgüt üyesi keskin nişancıların da olduğu öğrenildi.

Ambulanslar, bu yüzden belirtilen adrese yaklaşık 600 metre mesafedeki Nusaybin-İdil yol ayrımında beklemeyi sürdürüyor.

Can güvenlikleri asker ve polislerce sağlanan 112 Acil Servis ambulansındaki 2 sağlık görevlisi ve şoför ile Cizre Belediyesine ait ambulanstaki sağlık görevlisi ve şoför, telefonla görüştükleri kişilerden yaralıları, güvenli bölgeye getirmelerini istiyor.

Görüşülen kişilerin, yaralıların güvenli bölgeye getirilmesi konusunda hala olumlu yanıt vermediği belirtildi.

Kaynak: AA