Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, yıldırı örgütü PKK çalışanlarının el inşası patlayıcı yerleştirdikleri bazısı evlerin kapısına Kur'an-ı Kerim asarak düzenlilik güçlerine kapan kurduğu belirleme edildi.

Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların dirilik ve para güvenliğinin sağlanması düşüncesince duyuru edilen sokağa çıkacak yasağının peşi esna Türk Silahlı Kuvvetleri ve inanma unsurlarınca başlatılan ameliyat bitmeme ediyor.

Bugüne denli 137 teröristin kuvvetsiz duruma getirilmiş olduğu ortak operasyon, ilkin Fırat, Dicle, Abdulkadirpaşa ve Zeynel Abidin mahallelerinde yoğunlaşıyor.

Teröristlerden çıyan tuzak

Saldırılarını sürdürdükleri il ve ilçelerde tencere, valiz, bap arkası, döşek içi, beşik ve çaydanlıklara patlayıcı yerleştirerek vatandaşın hayatını hiçe sayan teröristlerin, Nusaybin'de de patlayıcı tuzakladıkları bazısı evlerin aut kapısına Kur'an-ı Kerim astıkları belirlendi.

Dini duyguları sömürme etmeye etkin teröristlerin, bu yöntemle, 'güvenlik güçlerinin rahat eve girmesini ve tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirmeyi' organize ettiği ortaya çıktı.

Kapılarına Kur'an-ı Kerim asılan evlerde meydana getirilen kontrollerde, aşırı sayıda tuzaklanmış el inşası patlayıcının yanında tabanca ve cephane ele geçirildi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren düzenlilik güçlerince evlerin altında da tüneller bulundu. Sokaklardan intikal yapılarak biraz ev ortada bağlantıyı sağlayıcı tüneller, kontrollü halde imha edildi.

Kaynak: AA