ANTALYA

Antalya'daki temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi'nin '19 Mart'ta 19 Projenin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada icra ettiği konuşmada, İstanbul'daki yıldırı eylemi dolayısıyla baş döndürücü acılı olduğunu, vatandaşların hayatlarını kaybettiğini söyledi.

'Özellikle önemsiz evlatların olması bizi hakkıyla baş döndürücü üzüyor. O çocuktan ne istiyorsunuz o birlikte nebzecik çocuktan. O çocuğun ne günahı var. Bir insanoğlu bu derece tanrısız bu derece disiplinsiz muhtemel mi? Bunu fail insana insanoğlu deriz mi? Emin bulunan anlamakta ağırlık çekiyorum' diyen Kılıçdaroğlu, bunun anlaşılması imkansız birlikte obje bulunduğunu dile getirdi.

'Çocuklarımıza iyi birlikte Türkiye tasarruf etmek zorundayız'

Neredeyse şahısların komşularına esenleme veremez bir duruma geldiğini tamlayan Kılıçdaroğlu, bunları bireylere her insanın anlatması icap ettiğini tabir etti.

Doğu, Batı, Güney, Kuzey ayrımı, etiket ayrımı yapmadan, erkincilik ayrımı yapmadan, insancasına bu arada berhayat olmak istediklerini özetleyen Kılıçdaroğlu, 'Vatanseverlik kimsenin tekelinde değil, hiçkimsenin tekelinde değil. Hepimiz vatanseveriz, hepimiz ülkemizi seviyoruz. Hepimiz memleketimiz düşüncesince çalışıyoruz. Çocuklarımıza iyi birlikte Türkiye tasarruf etmek zorundayız. Eğer çocuklarımıza iyi birlikte Türkiye'yi bırakamıyorsak bizim sorumluluğumuz mevcut demektir. Bizim yanlışımız mevcut demektir' dedi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA