ANKARA

Ankara'daki yıldırı saldırısı ilkin hükümet yetkilileri edinmek kıl payı politik tümen umumi başkanları ve tümen temsilcileri çeşidinden 'kınanırken', meydana getirilen açıklamalarda 'birlik' ve beraberlik' vurgusu yapıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güvenpark'taki yıldırı saldırısına bağlı yayımladığı taziyet mesajında, 'Otobüs muntazır sivilleri gaye ilişki genişliğinde gözü dönmüş bu adamlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim yerine lanetliyorum' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

'Bu iğrenç atılım etraflı Türkiye'ye yapılmaktadır ve huzurumuzu, birliğimizi, demokrasimizi gaye almaktadır. Ülkemiz kavi ve muvazenesiz bir coğrafyada aşırı cepheli yıldırı saldırılarına gaye olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, bundan ilk bulunduğu basamak bundan böyle da milletimizin birlik ve huzuru düşüncesince terörle yürüttüğü mücadeleyi iri bir kararlılıkla sürdürecek ve ülkemizi gaye düzlük çıyan odakları en ciddi halde cezalandıracaktır.'

Başbakan Davutoğlu, saldırılar karşısında milletçe birlik ve beraberliği, dayanak ve vakarı korunum etmenin, terörün ulaşmak istediği amaca verilecek en akıllıcasına yanıt olduğunu, milletin, ağırbaşlı duruşu, aklıselim tutumu ve basiretiyle hepsi ziyasız planları bozacağına inancının kusursuz bulunduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında meydana getirilen düzenlilik zirvesinin peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, milletin birlik ve beraberliği ile götürümlü ve metin duruşunun bu olayların üstesinden gelinebileceğinin en iri güvencesi bulunduğunu dile getirdi.

Terör örgütlerinin katiyen amaçlarına ulaşamayacaklarını tamlayan Müezzinoğlu, 'Bu yıldırı eylemi zihniyetini lanetliyorum. Eylemi yapanlardan fazla bu zihniyeti lanetliyorum' ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Ala

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise saldırıyı lanetlerken, 'Biz bu yıldırıcı saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için, demokrasimizin bekası için, ülkemizin donanması ve bütünlüğü düşüncesince yaptığımız, yürüttüğümüz terörle uğraş sekteye uğramayacaktır, kararlılıkla sürdürülecektir' açıklamasında bulundu.

Bakan Ala, Türkiye'nin bu problemininin da üstesinden geleceğinin altını çizerken, 'Terörle mücadelede kararlılığımız tek devir bu cins saldırılarla engellenemeyecektir ve yıldırı bu ülkenin ayağından pranga olmaktan giderilmiş edilecektir. Bu iklim ayağındaki bu prangayı da milletin kararlılığıyla, ağırbaşlı duruşla ve çarpıcı bir mücadeleyle ayağından söküp atacaktır' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, içtimai paylaşım sitesi Twitter'daki mesajında şunları kaydetti:

'Ankara Kızılay'daki yıldırıcı saldırıda yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara aceleci şifalar dilerim. Ankara'daki bu iğrenç saldırıyı önleyen canileri, yaptıran ve destekleyenleri Rabbim 'Kahhar' ismiyle kahretsin. Şiddetle lanetliyorum.'

'Saldırının, 'ama' ve 'fakat' demeden lanetlenmesi gerekir...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yayımladığı mesajında Ankara'daki yıldırı saldırısının, 'ama' ve 'fakat' demeden lanetlenmesi müstelzim bir yıldırı eylemi bulunduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu, 'Bu iğrenç yıldırı eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, maşeri sulh ve huzurumuzu bir defa hâlâ gaye almıştır. Ancak güzel dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına eş milletimizin, erişilmek maksut hedefin uğrunda kararlılıkla duracağına inancım tamdır' değerlendirmesinde bulundu.

'Hiçbir yıldırı saldırısı Türkiye'yi mısra getiremez'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tek yıldırı saldırısının Türkiye'yi mısra getiremeyeceğinin hacısı hocası çeşidinden bilinmesi icap ettiğini vurguladı.

Bahçeli, mesajında, 'Bahar ayıyla beraberce Türkiye'nin yeniden ayağa karışacağını tez fail ihanet yuvaları gülünç olmakla kalmayacaklar, bunun hesabını da vereceklerdir. Türk milleti, zalimlerin planlarına, fitnecilerin hesaplarına ve ahiret yolculuğu tacirlerinin planlarına karşı yekvücuttur' açıklamasını yaptı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu çeşidinden meydana getirilen açıklamada ise 'Halkımıza yaşatılan etraflı bu acıların bizleri beraberlik duygularından uzaklaştıramayacağını tabir ediyor, saldırıyı bir defa hâlâ en kaba biçimde kınıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

'Hesaplarını boşa çıkarsın...'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da Ankara'daki yıldırı saldırısının milleti ve ülkeyi gaye düzlük bir atılım bulunduğunu bildirdi.

'Terörün rastgele türlüsüne ve yapanlara telin olsun' diyen Ataş, 'Ankara'daki haince, kalleşçe yıldırı saldırısında vurulan yurttaşlarımıza aceleci şifalar diliyorum. Ülkemiz ve milletimiz üstünde haincesine yazı yapanların planlarını, Rabbim zat başlarına çevirsin ve hesaplarını boşa çıkarsın' açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise 'Terörün rastgele türlüsünü lanetliyoruz. Türkiye terörün oyununa gelmeyecektir' sanarak konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da Ankara'daki yıldırı saldırısını lanetledi. Kamalak, 'Ankara'da arı sivilleri gaye düzlük iğrenç saldırıyı etraflı nefretimle lanetliyor, saldırıda yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara aceleci şifalar diliyorum. Alçakça planlanmış hunriz bir planın maksadı olduğumuz açıktır. Ama ermiş milletimiz eş bulunduğu deneme ve aklıselim ile bu hunriz oyunu bozacak, teröre doğrulama olmayacaktır' ifadelerini kullandı.

'Kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de 'Bu saldırıyı oluşturan çıyan ve acımasız yıldırı örgütleri şurası bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar milletimizi bölemeyecekler, kardeşi kardeşe kırdıramayacaklardır. Rabbim milletimizin rastgele bir ferdinin korunum etsin. Güvenlik güçlerimizin yalpak ve yardımcısı olsun' açıklamasında bulundu.

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, Ankara Kızılay'daki yıldırı saldırısına ilişkin, 'Milletimizin aklıselim ve titiz olması icap ettiğini düşünüyorum. Gençlerimizin hassaten sonuç basamak titiz olması gerektiğine inanıyorum' dedi.

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA