KARABÜK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı İstişare Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, Beyoğlu'ndaki yıldırı saldırısına bağlı meydana getirdiği değerlendirmede, yıldırı örgütü ve yıldırı örgütünü maşa olarak kullanan ellerin millete katiyen diz çöktüremeyeceğini, kasap ve mükemmel eylemlerin karşısında milletin şimdi da kenetlendiğini belirtti.

'Canlı bomba Ankara'da birlikte bayandı, dinç birlikte bayan. Kars'ın birlikte kazasından ve caba darülfünun öğrencisi. Bu ülkenin birlikte kızıdır' diyen Şahin, laflarına şu biçimde bitmeme etti:

'Şimdi mahsus İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde patlatılan enerjik bomba da mahsus bu ülkenin insanıdır, kandırılmış, beyni uyuşturulmuş birlikte gencidir, eş olabilir, kadın olabilir. Bu ülkenin gepegencecik insanlarını bu örgütler ne bir duruma getiriyor görüyor musunuz? Bu örgütlere sıcakkanlılık duyanlar lütfen düşününüz bunları.'

'Terörle mücadelede topyekun akım edilmeli'

Terör örgütlerinin toplumsal medyayı kullanarak, Türkiye'de ürkü peyda etmek istediğine ayraç fail Şahin, 'İnsanlar çarşı piyasaya çıkmasın, alım satım yapmasın, AVM'lere gitmesin, hastalık meydana gelsin istiyorlar. İnadına, memleketimizdeki toplumsal yaşamı yaşamamızı alışılagelen biçimde bitmeme ettireceğiz, hırçın biçimde bunların ekmeğine yağ süreriz, onların istedikleri de budur. Bu yıldırı örgütleri kanalıyla ülkemizi incelik kılmak arzu edenler var ise tığ onların bu amaçlarına makul davranmayacağız. Terörle uğraş elbette yapılması gerekiyorsa, anca uğraş edeceğiz, kılmak mecburiyetindeyiz.' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye benzetilmeye çalışıldığını fakat bu oyunları bozacaklarını vurgulayan Şahin, terörle mücadelede topyekun akım etmenin gerektiğini, başta politik partilerin birlikte ve bu arada akım etmelerinin ehemmiyetli bulunduğunu anlattı.

Muhabir: Ahmet Özler,Ersin Turan

Kaynak: AA