Erzurum'un Tekman ilçesinde, terör örgütü PKK için sığınak yaptıkları, ambulans kaçırdıkları, örgüte eleman sağladıkları ve mühimmat temin ettikleri öne sürülen Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) ilçe yöneticisi Mustafa Dağ'ın da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 5 sanık hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Tekman ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 15 Eylül 2015'te düzenlenen "Çelik 20 Operasyonu" sonrasında hazırlanan iddianamede, DBP ilçe binasındaki aramalarda terör örgütüne ait çok sayıda patlayıcı madde, örgütsel doküman, resim ve flamalar ele geçirildiği bildirildi.

Mehmet Şakir Köse, Mustafa Dağ, Abdullah Çiçek, Boran Bingöl ve Mehmet Doğan'ın sanık olarak yer aldığı iddianamede, söz konusu kişilerin terör örgütü adına faaliyetlerde bulundukları ve teröristlerin barınma ihtiyaçlarını karşıladıkları kaydedildi.

Terör örgütünün gelir giderlerinin bulunduğu defter bulundu

Aramalarda zanlıların kullandıkları araçta, terör örgütü adına silahlı faaliyet gösterenlerin adlarının kayıtlı olduğu mavi renkli bir künye/sicil defteri ile terör örgütünün gelir giderinin bulunduğu bir başka defterin ele geçirildiği de aktarılan iddianamede, jandarmanın yaptığı operasyonlarda çok sayıda barınma amaçlı sığınak bulunduğu da hatırlatıldı.

DBP ilçe yöneticisi sanık Dağ'ın, sosyal paylaşım sitesinden terör örgütü PKK lehine propaganda içeren paylaşımlar yaptığı belirtilen iddianamede, sanıkların, terör örgütü PKK için sığınak yaptıkları, ambulans kaçırdıkları, örgüte elaman sağladıkları ve mühimmat temin ettikleri öne sürüldü.

Sanıkların terör örgütü için yürüttükleri çalışmalar ile sağladıkları lojistik destek örnekleri konusunda detaylı bilgilerin verildiği iddianamede, Mustafa Dağ, Mehmet Şakir Köse, Abdullah Çiçek, Boran Bingöl ve Mehmet Doğan hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına yarın Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Kaynak: AA