GAZİANTEP

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde 8 tesisin dolgun esas atma töreninde konuştu.

Şimşek, hizmetlerin amacının vatandaşların refahını artırmak, dirim standardını arttırmak ve Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini getirmek bulunduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin vatandaşa verdiği lafı tuttuğunu tamlayan Şimşek, 'Yeni hükümet kurduk. Vatandaşa verdiğimiz vaatleri adına getiriyoruz. Vatandaşa verdiğimiz en şişman sözlerden birisi, bu ülkenin strüktürel dönüşümüdür. Yani reform. emeklimize, minimal ücretlimize topluluğun nice kesimine kılıç vaatlerde bulunduk. Bu vaatleri adına getirdik getiriyoruz. ' ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, yıldırı örgütünün amacının hepsi çeşidinden bilindiğini fakat amacına ulaşamayacağını bildirdi.

'Çünkü bu ülkede benim Kürt kardeşlerim yıldırı örgütü ile arasına aralık koymuştur. Birçok belde ve yerde bekledikleri desteği bulamadılar' diyen Şimşek, şunları kaydetti:

'Niye? Çünkü bizim Kürt ve Türk kardeşlerimiz bin senedir beraberler. Çok çelimli birlik bağlarıyla bağlanmışlar. Hiç kimesne araya girip bozamaz. o sebeple ha birlikte başağrısı var. Fakat bu sıkıntının deposu yarıcı yıldırı örgütüdür. O sebeple kılıç birliğimizi ve beraberliğimizi korunum ederek demokratik standartlarımızı elan ileriye taşıyarak adalet ve özgürlüklerimizi elan da uzun uzadıya inşallah bu yıldırı belasını aşacağız. Terörle savaş tek devirde bulunmadığı denli çelimli birlikte halde gidiyor ve azimli birlikte halde sonuna denli bitmeme edeceğiz. Dolayısıyla bu işin ne seçimle ne de bambaşka mevzularla alakası var. Biz içten birlikte halde bu problemi adalet ve özgürlükler çerçevesinde elan baş döndürücü demokrasiyle çözelim dedik. Çünkü Ortadoğu'da Balkanlarda hakeza birlikte yaklaşım elan geçmiş sergilenmemiş.'

Muhabir: Kemal Karagöz

Kaynak: AA