ŞIRNAK - EKREM PAYAN

Şırnak'ın PKK'lı teröristlerden temizlenmesinin ardından terör saldırılarının kentte oluşturduğu tahribatın giderilmesi için çalışmalarını sürdüren ve İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesine, Antalya Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Şırnak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, terörün yarattığı tahribatı biran önce gidermek ve vatandaşlara çok daha iyi belediyecilik hizmeti sunmak için Antalya Büyükşehir Belediyesinden destek istedi.

Talep üzerine PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu Şırnak'ta oluşan tahribatın giderilmesi ve terör mağduru vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden daha iyi yararlanması amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi de çalışmalara katkı sunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, altyapı başta olmak üzere çeşitli hizmetler konusunda yardımda bulunurken, Şırnak'a tam teçhizatlı itfaiye aracı, kepçe, paletli ekskavatör, çok amaçlı arazöz, damperli kamyon, otobüs, 172 ayaklı kent mobilyası, 2'si engelliler için 7 takım spor aletleri grubu gönderdi.

Destekle kentin büyük kısmına su verildi

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğünden 10 kişilik uzman ekip de Şırnak'ın en büyük sıkıntılarından biri olan içme suyu sorununu çözmek için kente geldi. ASAT ekibi, zorlu arazi şartları, aşırı soğuk, kar ve tipiye rağmen kente su getirmek için yoğun çalışma içine girdi. Çalışma sonucu Şırnak'ın büyük bir kısmına su verilmeye başlandı.

Şırnak Belediye Başkan Vekili Bedirhanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekskavatör, otobüs, kamyon, arazöz ve itfaiye aracının kente ulaştığını, gönderilen oyun grupları, oturma bankları, spor aletlerinin kurulumuna başladıklarını söyledi.

Şırnak'taki su sorununu çözmek için Antalya Büyükşehir Belediyesinden 10 kişilik bir ekip geldiğini, ekibin çok yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Bedirhanoğlu, kentte yıkım oranının çok yüksek olması nedeniyle şebeke hattında büyük kaçakların olduğunu, dağıtımda büyük bir problem yaşadıklarını ifade etti.

Gelen ekibin Şırnak'ın zor şartlarında araziye çıktığını, getirdikleri ekipman, araç gereçlerle özverili bir çalışma yürüttüklerini aktaran Bedirhanoğlu, "Antalya Büyükşehir Belediyesinden gelen ekip, kentin sarp kayalıklarında, kar kış demeden bizler için çalışıyor. Onların sayesinde Şırnak'a su vermeye başladık." dedi.

Bedirhanoğlu, Şırnak'taki mevcut Mijin suyuna alternatif Cefane Deresi suyu için gelen ekiple proje ve analiz çalışması başlattıklarını, devletin bunun için 15 milyon liralık bir kaynak ayırdığını sözlerine ekledi.

Personeli de eğitecekler

Amaçlarının kendi bilgi ve deneyimlerini Şırnak Belediyesi çalışanlarına aktarmak olduğunu belirten Demirel, personellere süreç, mali ve zaman yönetimi gibi konularda eğitim vereceklerini söyledi.



Kaynak: AA