DİYARBAKIR - Süleyman Umut Gürhan

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda iş yerleri hasar gören gören esnafın zararları devlet tarafından karşılanıyor.

Aydın Arslan Bulvarı'nda, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, PKK'lı teröristlerin 4 Kasım'da 3 ton patlayıcı tuzakladığı minibüsü infilak ettirmesi sonucu 2 polisin şehit olduğu, 9 vatandaşın hayatını kaybettiği, 100'ü aşkın kişinin yaralandığı saldırıda, ev ve iş yerlerinde hasar oluşan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

Bağlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) saldırının ardından iş yerleri zarar gören 233 esnafa toplam 750 bin lira ödeme yapıldı. Ödemeden memnun olan esnaf, yardım sayesinde iş yerini onarmaya başladı.

"Devletimize minnettarız"

Esnaf Süleyman Selen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin yaptığı yardım sayesinde iş yerini tekrar açabildiğini söyledi.

Devletin terör mağduru esnafa kucak açtığını belirten Sezen, şunları söyledi:

"20 yıldır burada esnafım. Bomba patladığında dükkanımın önündeydim. Ölümden döndüm, yaralandım, mağdurum. Psikolojim bozuldu. Perişan olduk. Allah devletimizden razı olsun, zararımızı karşıladı. Devletimize minnettarız, borçluyuz."

"Yine devlet bize destek çıktı"

Saldırıda evi ve iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini belirten Mevlüde Kaya da çocuklarıyla kahvaltı yaparken patlamanın yaşandığını anlattı.

Devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu dile getiren Kaya, "Devlet olmasa biz ne yapacaktık? Devlet eksik olmasın. Devlet olmazsa biz burada nasıl yaşarız? Çok şükür, yine devlet bize destek çıktı, yardım etti. Valilikten geldiler, her eksikliğimizi yazdılar. Sorunlarımızı dinlediler, bizimle ilgilendiler." şeklinde konuştu.

Esnaf Ramazan Yıldız da zarar tespit komisyonun saldırının hemen ardından iş yerlerine gelerek hasar tespit çalışmaları yaptığını söyledi.

"Yardım yaralara merhem olacaktır"

Mustafa Polatoğlu, patlama nedeniyle maddi ve manevi zarar gördüklerini ifade etti.

Polatoğlu, şunları söyledi:

"Burada çok para kazanmanın derdinde değiliz, elimiz ayağımız tutuyor, kimseye muhtaç olmayalım, aç susuz kalmayalım, diyoruz. Buradaki insanlar için kuruş bile önemlidir. Para kazanmak kolay değil. Yardım, yaralara merhem olacaktır. Huzur istiyoruz."

Kaynak: AA