İSTANBUL

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan referandumla ülkenin demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açıldığını sürdürülen şaibe tartışmalarıyla gündemin meşgul edildiğini bildirdi.

Yıllardır iktidar olamayanların aldıkları tüm yurt içi ve yurt dışı desteğe rağmen başarılı olamayınca bu kez YSK'yı suçladığını kaydeden Özgenç, bu kimselerin seçimde şaibe olduğunu iddia etmesinin düşündürücü olduğunu bildirdi.

Milletin son sözü söylediğini, halkın alkışlanacak ve saygı duyulacak bir karar verdiğine işaret eden Özgenç, "Halkın tercihine gölge düşürmek seçmenin kararına saygısızlıktır." ifadesini kullandı.

"Kafa karıştırılmaya çalışılıyor"

Özgenç, sandıkta bulamadıkları kazanımları başka yerlerde arayan bazı siyasi liderlerin YSK'nın kararının referandum sonucuna gölge düşürdüğünü iddia ederek vatandaşların kafasını karıştırmaya çalıştığını bildirdi.

Türk halkının gerçekleri gördüğünü ve bildiğini kaydeden Özgenç, "Bu millet sorguladığı için her seçim sonrası yapılan hazımsızlığın bilinciyle ortaya sürülen bu oyunları reddediyor ve figüranlarını da sandıkta bırakıyor. Seçimlerde başarı gösteremeyenler, halkın itibar etmediği kişilerin bir yerlerden medet umması manidardır." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Kaynak: AA