Ülke genelinde özel sektör tarafından yapımı tamamlanan 99 hidroelektrik santralin (HES) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Ocak'ta Ankara'da gerçekleştirilecek toplu açılış töreni ile hizmete alınacak. Temiz ve yenilenebilir enerjiye yapılan toplam 10 milyar liralık bu yatırımla ülke ekonomisine yılda 1.1 milyar lira katkı sağlanacak.

Büyüyen ve gelişen bir Türkiye olarak her geçen gün enerjiye olan ihtiyacın arttığının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Artan bu enerji ihtiyacını karşılamak için 26 Haziran 2003 tarihinde Su Kullanım Hakkı Anlaşması ile üretimi özel sektöre açtık. Böylece kamunun ve özel sektörün gücünü birleştirerek HES'lerden elektrik enerjisi üretiminde büyük bir ivme yakaladık" dedi.

Son 13 yılda özel sektör tarafından 422 adet HES'in işletmeye alındığını belirten Eroğlu "Bu tesislerle yılda 13.000 MW kurulu güç ile 40 milyar kWh'lik üretim kapasitesine eriştik. HES projelerinin özel sektöre açılmasıyla devletin sırtından takriben 60 milyar dolarlık yatırım yükünü kaldırdık" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM