Cumhuriyet Ankara Büro- atv televizyonunun dün başlayan “Uçurum” adlı dizisinde skandala imza atıldı. Atatürkçü kimliği ile tanınan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in adı “bir hayat kadınına” verildi.  “Nur Serter” isimli “hayat kadınını” canlandıran oyuncu Esra Ronabar dizinin ilk bölümünde genç kızları bir odada tutarak azarlerken görülüyor. Durumu milletvekillerinin kullandığı medya takip sisteminden öğrenen Nur Serter, sert tepki göstererek, “Bu Başbakan’ın başlattığı kin ve nefret söyleminin sonuçlarıdır” derken RTÜK durum üzerine alarma geçti.

atv’de dün akşam ilk bölümü yayınlanan Süreç Film’in yapımcılığını, Cem Karcı’nın yönetmenliğini Kerem Dere’nin de senaristliğini üstlendiği “Uçurum” adlı dizide “Bu kadar da olmaz” dedirten bir skandala imza atıldı. Dizinin ilk bölümünde “hayat kadınlığından mamalığa yükselen” bir kadını canlandıran ve Esra Ronabar’ın canlandırdığı karaktere “Nur Serter” adı verildi. CHP Milletvekili Nur Serter duruma tepki göstererek “Bu bilinçli, çok açık bir saldırıdır” dedi.

Serter şöyle konuştu: “Adım ve soyadım bir araya getirilerek çok kötü bir karaktere veriliyor. Hatta bu karakter kızları bir odada tutarak ‘satıyor.’ Bu Başbakan’ın başlattığı kin ve nefret söyleminin sonucudur. Diziyi yayınlayan kanala ihtarname gönderdim, dava da açacağım. Ancak tüm bu süreçlerin dışında yapılan bu saldırı, ülkenin geldiği noktanın en açık göstergesidir.”

Diziyle ilgili haberler RTÜK’ü de harekete geçirdi. Özellikle RTÜK’ün CHP’li üyeleri diziye ve yayıncı kuruluşa sert tepki gösterdi. RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan “Bu olacak şey mi? Kamuoyunun bu kadar yakından tanıdığı bir isim böyle karakterize edilir mi? Bunda kasıt ve kötü niyet var. Vicdan sahibi herkes Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve Sayın Başbakan’ın eşlerinin isimlerinin bu şekilde karakterize edildiğini düşünsün. Tüm kamuoyunun vicdanına böyle sesleniyorum. RTÜK bunun gereğini yapacaktır. Bu tablo kimsenin affedeceği bir tablo değildir” dedi.