Diyarbakır'da, 2009 yılında zeka engelli 16 yaşındaki gence tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanık, 21 ila 32 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

2009 yılında 16 yaşında olan Ü.S., aynı mahallede oturan Ü.Ü., V.M., M.A.T. ve İ.B. tarafından bir harabeye götürüldü. İddiaya göre şüphelilerin bıçak tehdidiyle sırayla tecavüz ettikleri, daha sonra ise yere yatırarak dövdükleri genç, bir arkadaşının yardımı ile eve giderek olayı ailesine anlattı. Şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık, yaşları 18'den küçük olan 4 şüpheli hakkında 'Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şeklide çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cebir tehdit veya hile kullanarak cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından iddianame hazırladı.

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanıklardan diğerleri suçlamayı reddederken Ü.Ü., mağdurla birlikte esrar içtiklerini, mağdurun rızası ve isteği doğrultusunda cinsel ilişkiye girdiklerini söyledi.

Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen ve mahkemeye gönderilen raporda da mağdur Ü.S.'de orta derecede zeka geriliği tespit edildiği, zeka geriliğinin mağdurun bulunduğu olayın hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğini engel olacak nitelikte olduğu, zeka geriliğinin fiile ruhsal yönden karşı çıkmaya mani olacak derecede olduğu belirtildi.

Mahkeme kapalı celse olarak 2011 yılından bu yana devam eden davayı geçen hafta karara bağladı. 'Vücuda organ sokmak sureti ile çocuğun cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı silahlı hürriyeti kısıtlamak' suçundan sanıklar İ.B.'yi 32 yıl, Ü.Ü.'yü 21 yıl 4 ay, V.M.'yi 24 yıl ve M.A.T.'yi 21 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.




haberler.com