ANKARA

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan (TDV) camilerde giysi, gıda, ayni yardım toplanmasına yönelik bir organizasyonu bulunmadığı, bu yönde paylaşılan yanıltıcı mesajlara itibar edilmemesi uyarısı yapıldı.

TDV'den yapılan açıklamada, birkaç gündür "Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde tüm camilerde ayni yardım toplanacaktır" şeklinde, sosyal medya ve WhatsApp gruplarında halkı yanlış yönlendiren mesajlar paylaşıldığı hatırlatıldı.

Vakfın, nakdi yardımları öncelediği, ayni yardımları ise şubeleri aracılığıyla bölgedeki ihtiyaçlar çerçevesinde temin ettiği vurgulanan açıklamada, "TDV'nin camilerde giysi, gıda, ayni yardım toplanmasına yönelik bir organizasyonu bulunmamaktadır. Bu yönde paylaşılan yanıltıcı mesajlara itibar edilmemesini istirham ederiz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve vakfın başlattığı "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyasına bağışta bulunmak isteyen vatandaşların bankalardan, www.diyanetvakfi.org.tr adresinden online veya "HALEP" yazarak, 5601'e kısa mesaj göndererek, bağışta bulunabilecekleri belirtildi.

Muhabir: Esin Işık

Kaynak: AA