TBMM

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, komisyonun, düzenleyeceği toplantının gündemini üyelerine, çağırma edilen gurur ve kuruluşlara, politik fırka gruplarına ve TBMM Başkanlığına resmi yazıyla duyurduğunu belirterek, Komisyon Başkanlığı kabilinden anons edilmeyen toplantı haberlerine haysiyet edilmemesini istedi.

İşler, icra ettiği yazılmış açıklamada, komisyonun Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun ait maddesi mucibince namına sunulan fariza ve yetkiler çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

İşler, şunları kaydetti:

'Mezkur anayasa mucibince görüşmelerini boğunuk oturumlarda eden komisyonumuzun çalışmalarında mahremiyet esastır. Bununla baş başa komite toplantılarının akabinde toplantıya bağlı yanında matbuat açıklamasıyla görüşülen mevzulara müteveccih ekspoze yanında bilgilendirme de Başkanlığımızca halkoyu ile paylaşılmaktadır.

Komisyonumuz, düzenleyeceği toplantının gündemini üyelerine, çağırma edilen gurur ve kuruluşlara, politik fırka gruplarına ve TBMM Başkanlığına resmi yazıyla duyurmaktadır. Komisyon Başkanlığı kabilinden anons edilmeyen toplantı haberlerine haysiyet edilmemesi kamuoyuna nazikâne duyurulur.'

Muhabir: Seval Güler

Kaynak: AA