Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığından yapılan açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in,  Ergenekon davasının avukatlarıyla ilgili sözleri eleştirildi.

TBB Başkanlığı adına yapılan açıklamada şunlar kaydedildi :

"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısının bir davada avukatları hedef alan ve makamına uygun olmayan açıklamalarını üzüntüyle karşıladık. Eminiz bu sözleri sarf etmeden önce düşünseydi, düşüncesini, taşıdığı sıfata yakışan bir nezaketle açıklayabilirdi. Yakışıksız sözleri gereğinden fazla önemsemiyor ve  bundan başka bir cevap vermeyi anlamlı bulmuyoruz." - Ankara

Hüseyin Çelik'in,  Ergenekon davasının avukatlarıyla ilgili sözleri nelerdi?


Hüseyin Çelik CHP ve avukatları eleştirdi


CHP'nin Ergenekon davasında verilen kararlara ilişkin açıklamalarını eleştiren AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Haberal'ın serbest bırakılması kararını da mı tanımayacaksınız" diye sordu. Çelik duruşmada yaşananlara da tepki gösterdi, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye bağıranlar, avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa asker olarak size patates soydurmazdı" dedi.

Ergenekon davasında çıkan mahkumiyet kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, CHP'nin "mahkemeyi tanımıyoruz" tavrını eleştirdi. Hüseyin Çelik, "Ben bu mahkemeyi tanımıyorum, bu mahkemeden çıkan kararları tanımıyorum' şeklinde bir tavır hukuk devletinde ciddiye alınacak bir tavır değildir. Türkiye'nin anamuhalefeti ne yazık ki böyle olumsuz bir tavır takınmıştır. Mahkeme lehinize karar verirse mahkemeyi tanıyorum, aleyhte karar verirse ben bu kararları tanımıyorum tavrı içerisine girerseniz gülünç olursunuz" dedi.

Çelik, "Haberal serbest bırakıldı, bu kararı da mı tanımayacaksınız" diye sordu.

Ergenekon davasına ilişkin duruşma gününde yaşananlara da değinen Çelik, savunma avukatlarını eleştirdi. Çelik, şunları söyledi:

"Avukatlar gidecek mahkeme salonuna, 'Her yer Silivri her yer taarruz' diyeceksiniz, kim kime taarruzda bulunuyor? 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağıranlar, avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa asker olarak size patates soydurmazdı. Orada yargılanan Mustafa Kemal mi ki, siz 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırıyorsunuz. Niçin Atatürk'ü emelleriniz için istismar ediyorsunuz? Savunma avukatları medyadaki hempaları ile beraber mahkemeyi itibarsızlaştırmak, özellikle etkisiz hale getirmek için dışarıya yönelik bir propagandaya girmeyi tercih etmişlerdir."

CNNTürk