Şarkıcı İbrahim Tatlıses'i 13 sene önce tehdit ederek servet istediği iddiasıyla yargılandığı davada 1 sene 3 ay cezaevi cezasına çarptırılan Abdullah Uçmak, kararın Yargıtayca bozulmasının peşi sıra baştan yargılandığı davada bu el 6 sene 4 ay 24 çağ hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tatlıses'in yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı hamle davası kapsamında 28 Kasım 2014'te İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi kabilinden 36 sene 6 ay cezaevi cezasına çarptırılan mevkuf Abdullah Uçmak, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kurularak katıldı. Müşteki Tatlıses'i ise avukatı Hayati Şahin temessül etti.

Sanık Uçmak'ın avukatı Şahin, yazılmış savunmalarını mahkemeye sunduklarını belirterek, 'Telefon kayıtlarında da görüleceği neredeyse arayan ad katılanın kendisidir. Birden çok aramıştır. Müvekillim de 'görüşmek istiyorsa benim telefon numaram budur' diye katılana telefon numarasını vermiştir. İddia edilmiş olduğu kadar birlikte soygunculuk yahut servet rıza bahis konusu değildi' dedi.

Sanık Uçmak ise evvel savunmasını gine etti.

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın gerekçeli sonucunda belirtildiği neredeyse maznun Abdullah Uçmak'ın, 'geceleyin yağma' suçundan, lehine bulunan emektar Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 497/1. maddesi gereğince, suçun işleniş şekli, oluşan kazalı gestalt ve kastın yoğunluğu da gözetilerek 6 sene 4 ay 24 çağ cezaevi cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Heyet, değişmeyen kesinleştikten sonra, suçta Uçmak'a iane ettikleri kanıt edilen Mehmet Sebe, Tamer Bilim ve Ali Tekin Akkoyunoğlu üzerine ise yine, 'yağma' suçundan ilgilendiren Cumhuriyet Başsavcılığına kusur duyurusunda bulunulmasını da karara bağladı.

Kaynak: AA