İSTANBUL

Aralarında eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da bulunduğu Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) üyeleri, ellerindeki dolarları bozdurdu.

SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak, ellerindeki dövizleri Türk lirasına çevirdiklerini belirtti. Bu konuda Samsunlular olarak öncülük yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktaran Gümüş, "Samsun hemşehri grupları olarak bugün 1 milyon doları aşkın miktarda dövizi bozdurduk. Samsun tarihte her zaman ilkleri yapmıştır. Milli mücadeleye ilk katılan şehirdir. Kurtulan değil kurtaran şehirdir. Dolayısıyla yeni bir ülkemizin yeni bir kurtuluşa ihtiyacı var. Vatan şuuruyla, 15 Temmuz'da canımızı ortaya koyduk, bugün de malımızı ortaya koyarak dolarlarımızı bozdurduk." diye konuştu.

Dar gelirli vatandaşların eyleme küçük miktarlarla da olsa katılmasından büyük memnuniyet duyduğunu da dile getiren Gümüş, "Dar gelirli insanlarımız bu kampanyada memleketlerine sahip çıkıyorlar. Türkiye'nin kaymak tabakasını oluşturan TÜSİAD'tan ses yok. Üzerilerine vazife olmayan siyasi polemiklere giriyorlar, Avrupa'ya Türkiye'yi şikayet ediyorlar, anayasa taslağı hazırlıyorlar ama gelip bir tek kuruşlarını bozmadılar. Bugün dünden daha fazla TÜSİAD'a ihtiyacımız var. Bu milletin sinesinde olmaktan korkmamaları gerekir. Onların kazandığı her dolarda, her kuruşta bu milletin de alın teri ve göz nuru var. Onları da bu kampanyaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya Samsun-Diyarbakır Kardeşliği Platformu Başkanı Süleyman Çeken de destek verdi.

Muhabir: Etem Geylan

Kaynak: AA